USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Якщо це недоліки підрядника, він їх усуватиме»: у Волинській ОДА відреагували на підтоплення будинку Косачів

28 Лютого 2023 08:41
У грудні 2022 року відреставровані Білий та Сірий будинки Косачів були передані Волинському краєзнавчому музею. Відповідний акт прийняття-передачі виконаних робіт та їхньої вартості по об’єкту був підписаний 6 грудня 2022 року представниками Департаменту інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації та відповідальними особами Волинського краєзнавчого музею.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Зазначається, що під час передачі керівництвом краєзнавчого музею були озвученні деякі зауваження щодо якості виконаних робіт. Після цього відбулося засідання комісії у складі представників департаменту інфраструктури, підрядника та краєзнавчого музею для їх вивчення. Усі зауваження були зафіксовані актом візуального огляду Білого та Сірого будинків Косачів.

Тоді ж члени комісії прийняли рішення, що взимку недоцільно проводити будь-які будівельні роботи. Наступну зустріч планували провести у квітні 2023 року, після якої ще раз оглянути відреставровані будиночки. А підрядник розпочне роботи з усунення зауважень, як тільки дозволять погодні умови.

«Слід наголосити, що в акті візуального огляду від 6 грудня 2022 року про підтоплення підвалу Білого будиночку не йшлося. Були зазначенні зауваження щодо утворення конденсату на стінах підвалу, на відкосах від вікон збирається конденсат», – кажуть в ОВА.

Зі слів керівника департаменту інфраструктури Волинської ОВА Степана Білана, про заявлену проблему в облдержадміністрації знають та розпочали її вивчення. Це нові форс-мажорні обставини, будуть розглянуті найближчим часом.

«Цьогоріч з проблемою підтоплення стикнулися практично в усьому Ковельському районі. Майже у кожному будинку є підтоплення підвальних приміщень. Під час засідання комісії усі проблемні питання, в тому числі й ця, будуть озвученні підряднику. Якщо це недоліки із його сторони, він їх усуватиме», – пояснив керівник профільного департаменту.

Як повідомляли, у «Білому будиночку» Лесі Українки у Колодяжному затопило підвал. За словами директорки Волинського краєзнавчого музею Оксани Важатко, у реставраційно-ремонтних роботах будинків Косачів, яку здійснювало «Житлобуд-2», було виявлено багато неякісної роботи, але підвал – найкатастрофічніша обставина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Лютого 2023 10:21
гідроізоляція? пороблено по-українськи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus