USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Якщо Україна програє, то Будапешт претендуватиме на Закарпаття, – угорський політик

28 Січня 2024 11:04
Лідер ультраправої партії Угорщини Mi Hazank Ласло Тороцкоі, виступаючи на річній партійній конференції у Будапешті 27 січня, заявив про претензії на українське Закарпаття у разі втрати Україною державності через війну.

Про це пише видання Index.

«Якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття як єдина парламентська партія», – сказав Тороцкоі.

Ультраправий політик також заявив, що тиск «міжнародних фінансистів» призвів до війни в Україні, а саме до війни, яка «зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно». За його словами, «Україну купив BlackRock», найбільший у світі інвестиційний фонд, який має у своєму розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

Читати ще: Угорський депутат запропонував відкроїти шмат України. У МЗС відреагували

Водночас він зазначив, що його партія виступає за негайне припинення вогню в Україні, мир і переговори.

Під час партійної конференції 2023 року лідер Mi Hazank говорив, серед іншого, про необхідність запобігти початку нової світової війни, а також про те, що Україна була продана іноземним інвесторам. Він виступив проти вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, оскільки вважав, що їхній вступ збільшить шанси на війну з Росією.

Ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну угорські дипломати на Закарпатті роздавали паспорти Угорщині, що призвело до великого дипломатичного скандалу.

Вже у 2022 році прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оскандалився заявою, що Євросоюзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, тому що санкції проти Москви «не спрацювали» і, звичайно ж, їх треба зняти. Також він заявив, що війни в Україні можна було уникнути.

Читати ще: Орбан втрапив у скандал через шарф з картою «Великої Угорщини» з Україною та Румунією

Своєю чергою, опозиційний російський політик і правозахисник Марк Фейгін заявив, що президент РФ Володимир Путін в обмін на підтримку пообіцяв Орбану частину України, а саме Закарпаття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
олександр Показати IP 28 Січня 2024 12:31
Угорщина завжди підтримує фашистів, саме вони були союзниками Гітлера а зараз союзники Путлера, тільки чомусь толерантна європа закриває на це очі
Реально Показати IP 28 Січня 2024 13:24
Бо толерантну Європу більш цікавлять проблеми ЛГБТ- спільноти.
Анонім до Реально Показати IP 28 Січня 2024 16:49
Саме так, ще й до нас ту гниль пропагандують..
Анонім Показати IP 28 Січня 2024 13:25
це було зрозуміло ще 10 років тому
Анонім Показати IP 28 Січня 2024 18:20
нічого особистого, просто бізнес

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus