USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Якими будуть посадові оклади держслужбовців з 1 травня

15 Квітня 2016 18:51
Кабінет міністрів заднім числом підвищив посадові оклади державним службовцям. Про це йдеться у постанові КМУ №292 від 6 квітня 2016 року, розміщеній на офіційному сайті уряду, - інформує 112.ua.

Зокрема, документом Кабмін затвердив схеми посадових окладів і розмір надбавки за ранг. Згідно із запропонованою схемою, оклади держслужбовців будуть підвищені і складуть:

- Від 1723 гривень на посаді спеціаліста в районі;

- До 8615 гривень на посаді голови районної державної адміністрації;

- Від 2412 гривень на посаді спеціаліста в області;

- До 10338 гривень на посаді голови обласної державної адміністрації;

- Від 3618 гривень на посаді спеціаліста в державному органі, юрисдикція якого поширюється на територію всієї України;

- До 12061 гривні на посаді керівника держоргану (Державного секретаря).

Крім того, пропонується затвердити розміри надбавок за 9-ю рангами держчиновника від 200 до 1000 грн. Рішення прийнято на виконання норм закону України “Про державну службу”, який набуде чинності 1 травня 2016 року. Закон був прийнятий парламентом 10 грудня 2015 року.

Примітно, рішення прийняте на виконання норм закону України "Про державну службу", який набере чинності 1 травня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Держслужбовець Показати IP 15 Квітня 2016 21:20
Цікаво, чи ще ті гроші заплатять, бо вже підвищували, але на руки отримуєш те, що й отримував. Не факт, що ще й відправлять за власний рахунок чи переведуть на неповний робочий день, бо фонд заробітньої плати не закладений на ті оклади...... принаймні в нашій державній організації.
ага Показати IP 15 Квітня 2016 23:23
скоротять ще 3/4 і тоді піднімуть....може
Roshenko до ага Показати IP 16 Квітня 2016 08:35
Вже і скорочувати не треба - люди (в основному, РЕАЛЬНІ спеціалісти), масово звільняються - нікого не влаштовує оплата праці після "взяття державою курсу на Європу". А може, то наші очільники слово переплутали трохи? Де таке бачено, щоб однакові гроші отримував ІТ-шник, юрист, економіст, кадровик і прибиральниця (яка подекуди має більше, бо не держслужбовець)??? Це Європа??? Чи це ще раз підтверджує ШТУЧНІСТЬ і НЕРЕАЛЬНІСТЬ тих окладів - платять, аби ноги не протягнув (а обмеження то тільки збільшують і примушують заповнювати купу дурних декларацій)! Щось зміниться тільки після введення погодинної оплати праці з чітким розподілом залежно від роботи, яку людина виконує. Бо те, що є - БРЕХНЯ В ОЧІ ЛЮДЯМ!
Папан Показати IP 16 Квітня 2016 01:20
Підніміть зарплату рятівникам ДСНС. Тільки людям які дійсно працюють а не сидять в кабінетах і морди наіідають !!!
Держслужбовець 2 Показати IP 16 Квітня 2016 08:13
Як минулого разу "підвищили", то люди чекали на перерахунок з/п 3 місяці... Тепер що, півроку почекати доведеться, підняли ж більше, чи взагалі "схімічать", і люди отримуватимуть "по старому"? Мудро ж прийняти закон, не підвищивши фонду оплати праці. Цілих 94 долара оклад "брудними"! А ще податки стягнуть, і лишиться ПШИК (якщо долар не піде вгору знову, тоді буде пшик від пшику)! Мрія просто! Зате міністри, депутати і інші представники "еліти" можуть собі встановлювати сотні тисяч грн. зарплати, додаткові надбавки, отримувати компенсацію за винаймання житла в Києві (бідненькі які). І їм начхати на курси валют, на тарифи на комуналку, ціни на товари, на безвізовий режим, на ВСЕ, вони ВЖЕ давно накрали собі стільки, що ВЖЕ живуть у Європі... А для "пересічного" встановлюють прожитковий мінімум, як в Бухенвальді, і саме дивне, що народ МОВЧИТЬ - зазомбували чарівними словами "в країні війна" і "криза, пора затягнути паски". Тільки ЖОДНА передвиборча обіцянка, яка несла б покращення для людей, не виконана і на 10%! Лише закручування гайок, підняття цін, тарифів, акцизів, нові подвтки... І радісний керівник Державної Фіскальної Служби розповідає про рекордні надходження в бюджет ЗА ВЕСЬ ЧАС НЕЗАЛЕЖНОСТІ - 60 млрд. грн. в березні, забуваючи оголосити, хто ті гроші в подальшому покладе собі в кишеню (а краще написати СП*ЗДИТЬ). А далі мінфін верещить "в країні немає грошей на рідняття зарплат"! На нікому не потрібні букети розмірами з віника, непомірні витрати на транспорт верхівки держави та іншу дурницю Є, і тринькають на те мільярди (тоді вони слова "ВІЙНА" не чують, вуха закладає від хрусту купюр), а на зарплати НЕМА! Ото "живемо по новому", ото "здобули"! Ви не за безвізовий режим трусіться, бовдури, а зробіть так, щоб він людям був по кишені, бо за існуючі зарплати можна хіба доїхати кудись, випити чашку кави (а то й просто понюхати), і повернутися додому. Тоді як європеєць, приїхавши в Україну з своєю зарплатою, відчуває себе тут мільйонером.
соціальна сфера Показати IP 16 Квітня 2016 09:58
нехай за цей оклад і заробітної плати 4 долари в день, приїжджають депутати та очільники країни і призначають пенсії і допомоги, за власні кошти купують папір і відправляють кореспонденцію. Спеціалісти які пропрацювали 10-15 років масово звільняються, бо немає за що сімей годувати (за піврічя з 28 працівників по штату, звільнилося 9, а влаштувались на їхні посади 2). Скроро пенсія не буде призначатися в 10-й термін (згідно законодавства), а коли знайдеться спеціаліст, який її призначить.При наявності вільних вакансій перше питання, а яка у вас з/, називаєш цифру і обєм роботи, то навіть продавці відмовляються йти працювати у державні органи. А уряд рекламує на всю країну що підвищив оклади держслужбовців 1723 гривень в районі, хай не позоряться!!!!!!
Лариса до соціальна сфера Показати IP 21 Квітня 2016 15:42
Теж працюю державним службовцем управління соцзахисту.Повністю згодна, плинність кадрів 34% за минулий рік.Немає спеціалістів рахувати субсидії. допомоги, навантаження збільшилось втричі при мінімальній зарплаті(без премій, надбавок), люди звільняються.Просто жах.
Людмила до Лариса Показати IP 11 Травня 2016 11:32
Теж працюю в управлінні соцзахисту,і. якби в районі була інша робота-пішла б. Маю 34 роки державного стажу, начальник відділу, а отримую зарплату 1995 грн.,індексацію зняли, ніяких премій, доплат.У 2016 році отримую зарплату на 200 грн. меншу аніж в 2015 році. ТО скажіть, чи будуть піднімати зарплату з 1 травня чи ні? Всі мовчать, ніби таємниця!
Я Показати IP 16 Квітня 2016 19:26
За таку зарплату там немає, що робити.
держслужбовець Показати IP 27 Квітня 2016 16:01
уряд лиш собі зарплату підвищує, а простим спеціалістам в межах кошторису,і в борг неставлять бо не можна колиж вже нажеруться !
Держслужбовець Показати IP 23 Червня 2016 14:06
Таке жирування скрізь.Також працюю в управлінні соціального захисту, зарплата, інтенсивнсть та премії в першу чергу виплачуються лише начальнику та заступникам а інші на виживання
Василь Показати IP 21 Серпня 2016 20:37
Чи будуть підоймати зарплату інспекторам КБЗ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus