USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Який iPhone купити у 2021 році: обираємо найкращий*

22 Грудня 2021 21:07
Печальніших історій не знайдете, ніж повість про новенький iPhone! Щорічно Apple презентує нові смартфони, але люди не завжди хочуть купувати саме флагманський варіант. Більшості вистачає просто хорошого пристрою із надкушеним яблуком на тильній стороні.

Яблучні смартфони будь-якого покоління важко назвати доступними. Саме тому користувачі хочуть знати, що отримають за витрачені гроші. Можливо, і справді краще переплатити за флагман чи попередні покоління відмінно зарекомендують себе у щоденному використанні? У всьому цьому зараз і будемо розбиратися, а почнемо – із флагманів.

iPhone 13 та iPhone 13 Pro



Якщо ви шукаєте найкраще рішення на ринку, то кращих за нинішню лінійку флагманів iPhone 13 | iPhone 13 Pro вам не знайти. Обидва смартфони – оптимальний варіант, а серед конкурентів на Android важко підібрати хоча б щось приблизно схоже за сукупністю характеристик та можливостей.
Джерело: iLounge.ua

Основні переваги актуальної лінійки:

– Процесор А15 – найпотужніший процесор серед усіх мобільних чіпів. Якщо ви не змінюєте смартфони щороку, потужності A15 вистачить ще на декілька років.

– Нові режими знімання – якщо для вас мобільна фотографія справді важлива, то нові можливості допоможуть робити якісний контент.

– Автономна робота – iPhone 13 | iPhone 13 Pro зараз легко протримаються 1-1,5 дні. Зрозуміло, це не в іграх та важких додатках. Йдеться про месенджери, дзвінки та браузинг.

Відмінності лінійки iPhone 13 Pro:

– Найтехнологічніший модуль камер – 3 об’єктиви (ширококутний, надширококутний, телефото) з оптичною та електронною стабілізацією. Якщо потрібно професійно знімати фото та відео – це найкращий набір камер, який закриє всі потреби.

– Найкращий екран на ринку – у лінійці з’явилася динамічна частота оновлення дисплея до 120 Гц. Коли потрібно, ви бачите максимально плавне прокручування. Коли не потрібно, герцовка знижується до 10 Гц для заощадження батареї.

Все це реальні переваги, і якщо покупець за них заплатить, він не пошкодує. При цьому вищезазначене складно назвати чимось обов’язковим та ультимативним. Якщо не хочеться платити $1000 за смартфон, можна розглянути щось із наступних варіантів. За якістю вони нічим особливо не поступаються.

iPhone 12 та iPhone 12 Pro



Це торішній флагман і з виходом наступного покоління ці смартфони не перетворилися на гарбуз. Зараз їхня головна перевага – актуальна начинка за ціною, що вже впала. Зрозуміло, він не коштує «дешево», але вже і не так дорого, як на старті продажів.
З точки зору співвідношення ціна/отримувані переваги iPhone 12 | iPhone 12 Pro зараз найкращий варіант. Вже можна зловити ціни від $800 і за такі гроші подібні смартфони – відмінна пропозиція.

Що ви отримуєте у цій лінійці:

– Процесор А14 відмінно справляється навіть з найважчими іграми, хоча вони на 1-2 секунди довше запускаються.

– Камери – модулі камер тут такі ж, як і у сучасніших флагманів. Немає поточних фоторежимів та режиму «Кіноефект», але вбудованих можливостей цілком вистачає для створення якісних знімків.

– OLED-дисплеї – з 12-го покоління Apple повністю відмовилася від IPS-дисплея. На всіх смартфонах тепер показано глибокий чорний із найвищою контрастністю.

В усьому іншому це звичайний смартфон компаній, який заслуговує на вашу увагу.

iPhone 11 та iPhone 11 Pro



Це покоління виглядає як перехідний період між формфактором десятого і дванадцятого покоління. Закруглені рамки, матове тильне скло та великий блок камер ззаду (в iPhone 11 встановлено 2 об’єктиви, а iPhone 11 Pro їх 3).
Якщо вам не важливий дизайн, ця лінійка відмінно справляється зі своїми завданнями і буде найкращим вибором. Ці смартфони значно подешевшали, а потужності процесорів А13 легко вистачить ще на 4-5 років. З огляду на те, як зараз показують себе застарілі лінійки, можливо, iPhone 11 | iPhone 11 Pro не будуть виснути й через 5 років.

iPhone XS



Якщо вам знадобився новий iPhone у 2021-2021 роках, лінійка iPhone XS – це мінімальний варіант з усіх доступних. Наразі вони вже не виробляються, але на складах магазинів ще лежать у достатній кількості.
Лінійка iPhone XS одразу отримала дуже потужний процесор А12. У 2018 році компанія Apple спромоглася серйозно здивувати технологічну спільноту цим чіпом. Він видавав серйозну потужність, яку вже тоді важко було ввести в експлуатацію на повну.

iPhone XS – це чудовий варіант для тих, кому потрібний хороший смартфон за помірні гроші. Почуття причетності до технологічної революції не подарує, проте всі основні завдання закриє.

З хорошого тут є:

– Дві основні камери – фотографують цілком пристойно за мірками 2021 року.

– Дисплей OLED – видає картинку найкращої якості.

– Приємні кольори – якщо вам подобаються золоті смартфони, у цьому поколінні був найкращий золотий.

Запас акумулятора – зірок з неба батарея не хапає, але 8-10 годин увімкненого екрана отримати можна.

То який iPhone купити?



Якщо коротко, то можна зробити такий перелік:

– iPhone 13/iPhone 13 Pro – найтоповіший варіант. Він точно коштує своїх $1000, якщо ви готові витратити стільки грошей на смартфон.

– iPhone 12/iPhone 12 Pro – оптимальне рішення, якщо хочеться отримати максимальне залізо і нижчу від топової лінійки ціну.

– iPhone 11/iPhone 11 Pro – якщо цікавить середній ціновий сегмент, обирайте із цього покоління. Ви сильно не втратите у продуктивності, але непогано заощадите.

– iPhone XS – якщо хочеться iPhone і не за всі гроші світу. Зараз це мінімальний поріг входження в екосистему Apple. Недорогий варіант, але чудово виконує свої завдання.

Сподіваємось, ця стаття допомогла вам вибрати новий iPhone. Просто опирайтеся на свої вимоги та можливості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 23 Грудня 2021 09:04
Найкращий варіант - ніякий!
555 Показати IP 23 Грудня 2021 09:36
Дуже актуальне питання...Більшість людей думають як вижити при цьому геноциді, а дехто шикує...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus