USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Який штраф можна отримати за зміну кольору автомобіля

5 Лютого 2021 18:51
Перефарбувати автомобіль в інший колір можна, але після цього потрібно змінити свідоцтво про реєстрацію. Якщо цього не зробити – можна отримати штраф або й взагалі позбутись авто. Зміна кольору машини вимагає її обов’язкової перереєстрації в сервісному центрі МВС (п. 33 постанови КМУ від 07.09.1998 N1388). Перереєстрацію необхідно здійснити протягом 10 діб після перефарбування.

Про це повідомляє 24 канал.

Під час огляду автомобіля працівники сервісного центру МВС визначають колір візуально та надають висновок, у якому вказується фактичний колір автомобіля. У графі «колір» вписують лише 11 основних кольорів без зазначення відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий.

Якщо змінено відтінок без зміни основного кольору, то перереєстровувати автомобіль не потрібно. Якщо на автомобіль нанесено два і більше кольорів, то основним кольором вказується колір його нижньої частини.

Тобто дах, капот і багажник можна перефарбувати в будь-який колір, якщо загальна площа не перевищує 50%. В іншому випадку буде вказано комбінований колір. Для вантажних автомобілів вказується колір кабіни.

Покриття кузова легкового автомобіля (кабіни вантажного автомобіля) ламінаційною або антигравійною прозорою плівкою перереєстрації не вимагає.

Якщо під час зупинки інспектор виявить відмінність фактичного кольору від вказаного у техпаспорті, це порушення розцінюється як не перереєстрований автомобіль. Передбачено штраф 170 грн (ч. 6 ст. 121 КУпАП) і можливе затримання автомобіля, тобто штрафмайданчик (ст. 265-2 КУпАП).

За повторне протягом року вчинення цього порушення передбачає штраф в розмірі 255 грн або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого (ч. 7 ст. 121 КУпАП). При повторному порушенні рішення приймає вже суд, однак автомобіль затримується у будь-якому випадку до вирішення справи у суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus