USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ялинки принесли бюджету 4 мільйони гривень

26 Березня 2013 12:23
Посадити 250 гектарів нових лісів та створити нові плантації для посіву новорічних ялинок планують на Волині.

Про це розповів начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник під час прес-конференції.

Так, за словами головного лісівника області, цього року запланували відновити 3110 та посадити 250 гектарів нових лісів. На створення нових насаджень уряд виділив з бюджету 1,5 мільйона гривень, а ось відтворення лісів на землях державного лісового фонду лісогосподарські підприємства здійснюватимуть за власні кошти, а це - понад 6,5 мільйона гривень.

Також лісівники планують створити нові плантації для насадження новорічних ялинок.

«Цього року ми реалізували понад 100 тисяч новорічних ялинок, тим самим збагативши бюджет міста на 4 мільйона гривень. А це не так вже й мало», - зауважив Богдан Колісник.

Депутат розповів, що на Волині збільшилась кількість непродуктивних земель: «Землі, які повинні працювати, пустують. І, в той же час, не даються громадами під заліснення. На мою думку, це неприпустимо».

Особливу увагу лісівники привертають до збільшення державного виробництва садівного матеріалу. Для забезпечення потреб населення у лісових розсадниках є в наявності понад 250 тисяч саджанців декоративних порід.

«Потрібно переконати наших громадян підтримувати власного виробника. Дивно спостерігати, як волиняни купують не наш посадковий матеріал для озеленення, а польський, голландський. Адже своє рідне – краще, якісніше і надійніше», - підсумував головний лісівник області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus