USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Яна Беломоїна: «У цьому сезоні хочу виграти все»

11 Квітня 2017 17:25
Волинська велосипедистка Яна Беломоїна вдало відкрила літній сезон-2017. У німецькому місті Бед-Зеккінген минулої неділі вона виграла змагання з маунтинбайку Gold Trophy Bad Säckingen. При цьому наша землячка випередила срібну призерку Олімпійських ігор у Ріо польку Маю Ошчовську та швейцарку Коруну Гантенбейн.

Це вже друга перемога Беломоїної в цьому році. На початку березня Яна виграла Cyprus Sunshine Cup. Нагадаємо, що 26-річна Яна Беломоїна на Літніх Олімпійськіх іграх 2012 року в крос-кантрі серед жінок посіла 13-те місце, а в 2016-му у Ріо була дев’ятою.

Одна з лідерів українського велоспорту розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини про плани на 2017 рік.

– Яно, від тебе уже щороку чекають тільки високих нагород. Чи звикла до такого статусу?

Психологічно це нелегко, але вболівальники мотивують показувати ще кращі результати. І рідні та близькі постійно вболівають за мене, слідкують за моїми гонками в інтернеті.

– Де ти провела підготовку до літнього сезону?

Готувалася в Туреччині, згодом полетіли на Кіпр, де продовжили підготовку і вперше позмагалася. Виграла відразу дистанцію 18,88 кілометрів на Кубку Кіпру. Угорка Барбара Бенко відстала на 44 секунди.

– Наскільки популярний маунтинбайк у світі?

Маунтинбайк популярний у дуже багатьох країнах, важко сказати, де його не полюбляють!

А стосовно вболівальників, то, на нашу радість, вони повсюдно обабіч трас підтримують спортсменів. Найбільше глядачів я бачила, звісно, на Олімпіадах.

– Які плани на цей сезон? Який старт вважаєш найважливішим?

Найважливіші старти це усі етапи кубка світу, чемпіонат Європи та, звичайно ж, чемпіонат світу. Цілі найвищі перемоги та медалі.

– Як часто тобі зараз випадає бувати вдома? У якому місті України є хоча б якісь умови для занять велоспортом?

Удома буваю не дуже часто, хай як цього хочеться мені та рідним. Але, як тільки маю вільний період, відразу лечу додому. Раніше ми любили готуватися в Криму, там хороші умови для велосипедистів. Зараз я багато часу проводжу у Європі, в основному у гірській місцевості.

– Кажуть, що у маунтинбайку багато залежить від фарту...

Не згодна з цим твердженням. Скажу краще так: таланить найсильнішим!

– Як тримаєш себе у формі?

Відпочинок між сезонами в нас короткий, тому я намагаюся не розслаблятися й увесь рік стараюся тримати себе у формі. Тут секрети відсутні, це радше мій теперішній стиль життя – бути у хорошій формі.

Довідково.

Маунтинбайк – різновид велоспорту, яким займаються на велосипедах спеціального класу – гірських. Маунтинбайк включає наступні дисципліни: кроскантрі (крос пересіченою місцевістю), слалом, паралельний слалом, даунхіл (швидкісний спуск). Олімпійською дисципліною є кроскантрі.

На фото: Фініш Яни у Німеччині

Фото acrossthecountry.net
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus