USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ярош у Луцьку: війна скінчиться після повстання на Донбасі

16 Жовтня 2014 23:15
Як на Сході воюють бійці у складі Добровольчого Українського корпусу та заради кого варто боротися на Донбасі, розповів лучанам лідер Правого сектора Дмитро Ярош.

Зустріч із Дмитром Ярошем відбулася ввечері 16 жовтня на Театральному майдані у Луцьку.

Незадовго до заходу провідника зустріли на трасі неподалік від Луцька активісти Правого сектора, бійці Добровольчого Українського Корпусу та автомайданівці. Колона автівок з синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами проїхала у місто, де першою зупинкою став Луцький гарнізонний військовий госпіталь.



У медичному закладі Дмитро Ярош поспілкувався з учасниками АТО, які перебувають на лікуванні, зокрема навідав бойового побратима, який щойно переніс операцію. Військовослужбовці 51-ї ОМБ емоційно розповіли йому про те, що їх зрадило вище керівництво ще під час трагедії поблизу Волновахи. Нарікали і на розвал армії, що тривав впродовж років. Військових відправляли в зону АТО без бронежилетів та не давали наказу стріляти в автобуси із сепаратистами, яких можна було ліквідувати. Дмитро Ярош зауважив, що це - питання до генштабу, адже такі випадки траплялися не лише під Волновахою. Він розповів, що ДУК не підпорядковується генералам Збройних Сил України, а лише координує з ними діяльність. Коли він розуміє, що накази ідіотські, не посилає своїх бійців у бій. Військовослужбовці зазначили, що добровольці показали їм, як потрібно воювати, адже бійців 51-ї ОМБ навчали лише нападу, не присвячуючи уваги захисту.



Після короткого спілкування з військовими, Дмитро Ярош вирушив на Театральний майдан, де на нього чекали тисячі лучан. Очільнику Правого сектора довелося дати відповідь на чимало записок, які надходили від публіки і стосувалися як загальноукраїнських, так і вузько регіональних проблем, як от хабарників на чолі вишів та медичних закладів.



На початку зустрічі Дмитро Ярош розповів про те, що бійці Добровольчого Українського Корпусу воюють, не маючи жодного державного статусу, у Донецькому аеропорту, Пісках, під Волновахою, де спільно з Головним управлінням розвідки здійснюють розвідувально-диверсійні операції, разом з СБУ зачищають звільнені території. Вони, з його слів, не зважають на накази «паркетних генералів», самотужки приймаючи рішення про те, як і де воювати. Він запевнив, що наразі не траплялося випадків, щоб бійці ДУКу не виконали домовленостей з командирами бригад, керівництвом АТО чи здали позиції. Так, минулого тижня, під час штурму Донецького аеропорту з 450 чоловік супротивника живими вийшло лише 18, а інші «поїхали 200-ми в свою матушку-Росію». Бійці ДУКу починали воювати із мисливськими рушницями, потім в боях здобували зброю, створили резервні батальйони для того, щоб можна було здійснювати ротацію бійців. Наразі у корпусу з’явилася артилерія – міномети, які здобули у ворога, розраховуючи лише на власні сили, навчають також екіпажі БМП та БТРів. З його слів, для загиблих бійців ДУКу влада усе ж обіцяє надавати статус учасників бойових дій.

Зі слів Дмитра Яроша, нині на фронті формується нове бойове братство бійців ЗСУ, інших силових структур та добровольчих батальйонів. Він наголосив, що без єдності тилу та фронту перемогти не можна, і лише об’єднання під гаслом «все для фронту, все для перемоги» буде запорукою успіху в цій військовій кампанії.



Першим із питань, з яким звернулися до провідника Правого сектора лучани, було питання про те, коли скінчиться війна в Україні. Дмитро Ярош спочатку пожартував, що це залежить від маніакального шизофреніка у Кремлі на прізвище Путін. Війну в Україні він назвав частиною національної революції, яка досі триває. Для перемоги потрібно реформувати армію, люструвати МВС, підняти агропромисловий комплекс. Він визнав, що практично жодного перемир’я немає, адже ще не було жодного дня від моменту підписання Мінських протоколів, коли українські бійці не воювали б. Серед плюсів формального перемир’я він виділив лише те, що тепер є можливість обміняти полонених, вдається вирівняти лінію фронту, утримувати позиції, створюючи глибоко ешелоновану оборону. Втім, здача ворогу бодай частинки нашої землі, на думку Дмитра Яроша, підігріє апетит Путіна. Так, у Криму зараз сконцентроване величезне ударне прямування російських військ, що може вдарити у напрямку Херсона та Запоріжжя. Він зауважив, що потрібно знищити Російську імперію, адже поки вона існує, спокою у нас не буде.



Донеччину, з його слів, звільнити цілком реально, адже там вже чимало людей підтримують добровольців та просять їх звільнити. Там розпочинається великий злам свідомості – великий міф про те, що Донбас однорідний та повністю підтримує сепаратистів руйнується. Дмитро Ярош нагадав про відеосюжети щодо сепаратистських мітингів у Донецьку, куди із мільйонного міста збиралося не більше декількох тисяч осіб. Це, з його слів, увесь реальний кадровий резерв сепаратистів. Втім, є велика байдужа маса, якій все одно, аби тільки її не чіпали. Водночас є чимало проукраїнськи налаштованих мешканців Донбасу, які дають українським військовим та добровольцям координати баз терористів, артилерійських установок тощо. За цих українців, зі слів Дмитра Яроша, потрібно боротися, їх в жодному разі не можна залишати напризволяще.

«Ми підготуємо та проведемо на тих територіях повстання і тоді війна точно закінчиться», - зазначив лідер Правого сектора.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
Ректор Показати IP 16 Жовтня 2014 23:23
Правосєкі-веселі люди!
Анонім до Ректор Показати IP 16 Жовтня 2014 23:29
коментар було видалено
123 до Ректор Показати IP 16 Жовтня 2014 23:30
Треба було Ярошу сказати)
петя до Ректор Показати IP 16 Жовтня 2014 23:37
Ярош молодець! А самооборона це кагал запроданців Мартиняковських і Єремеєвських! Лапін ти зрозумів що ти лялька барбі!
33 до петя Показати IP 16 Жовтня 2014 23:51
Так на лідера самооборони і прийшло два чоловіка Лапін і Хведчак ))))
Света Показати IP 16 Жовтня 2014 23:29
коментар було видалено
екскурсовод Показати IP 16 Жовтня 2014 23:52
Діма, на які шиши тойота з блатними номерами?
об"єктивно до екскурсовод Показати IP 17 Жовтня 2014 09:38
А хіба тільки в нього така машина? Є і в інших не гірші.
Натка до екскурсовод Показати IP 17 Жовтня 2014 12:48
єдиний, хто викликає довіру вчинками а не балачками, то є Дмитро Ярош і політична сила, яку він представляє. І то диво дивне скільки охочих безвозмєздно допомогти і ДУКові, з миру по нитці (а що вони на війні мають пішки пересуватись?) а машини зазвичай нерозмитнені, не думаю що то таємниця, скільки така коштує в Польщі, саме звідти тільки одні Ковельчани перегнали вже 6 автівок на потреби батальйону у якому ж самі і воюють. а номери (що не видно, що картонні?) клеять на кожну ПТН - ПНХ, у зоні військових дій то такі на всіх тачанках, вони там за місяць максимум вбиваються. на швидкості і по колдобинах під обстрілом. А що? ви би хотіли, щоб наші бійці на шкільних автобусах пересувались? =)
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2014 00:18
Любі мої шановні українці,брати і сестри! Згідно з останніми соцопитуваннями групи *СОЦІС* та * Центру Інформаційних Технологій* ПРАВИЙ СЕКТОР набирає 4,8 % голосів на виборах до ВР !!! Прошу всіх патріотів попрацювати зі своїми друзями, знайомими,близькими і переконати їх проголосувати за ПС. Прошу також виборців,які збираються віддати свої голоси за інші,більш рейтингові партії національно-демократичного спрямування, про підтримку ПС. Повірте – це справді достойні люди,вони довели свою жертовність і відданість Україні на майдані і в боях за Донбас !!! Ви не пошкодуєте про свій вибір !!! ПРАВИЙ СЕКТОР № 17
Хлоп до Анонім Показати IP 17 Жовтня 2014 05:22
Може трохи помилився? 0.8 % голосiв. Треба Рабiновича знов перемогти, як на президентских.
я до Анонім Показати IP 17 Жовтня 2014 09:26
Підтримую. Голосувати треба за цю партію. Нехай радикальними мірами - але трохи наведуть порядок. По-іншому не можна. Бо вже позажерались надміру. Все мало... Хоч ПС будуть боятись політичні кнурі. А з їхніми мажоритарниками люди на місцях розберуться чи варто. В нас нема ідеальних партій, в яких криштально чисті люди. Але не забувайте що хлопці воюють без статусу (принаймі пішли, знаючи про всі ризики). Молодці!
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2014 00:32
www.youtube.com/watch?v=-njw8kFqAEI#t=25
волинянин Показати IP 17 Жовтня 2014 06:53
Треба проголосувати за хлопців (в партійних списках). Може хоч повідганяють від корита свиней. І ні в якому разі не асоціювати з деякими представниками ПС на Волні цілу партію. Данильчук сьогодні є, а завтра нема.
гуру до волинянин Показати IP 17 Жовтня 2014 08:44
І самі свинями стануть!:) Ніхто в цьому не сумнівається, бо чого так рвуться до корита?:)
+ до гуру Показати IP 17 Жовтня 2014 09:34
Так нам взагалі тоді не потрібен парламент як такий. Бо по твоїй логіці хто б не прийшов - всі стануть свинями. Так що ж робити? Нехай заправляє всім одна свиня? Так? Якщо б не підтримка діючої армії добровольчими батальйонами - путлєр був би вже тут. А волонтери? Їх допомога як же? Так що не всі люди, шановний, однакові. А за кого голосувати - справа кожного. ПС як партію я підтримаю, а "ротного" "Азову" не раджу.
цікавий Показати IP 17 Жовтня 2014 07:08
А чому поруч з Ярошем немає його соратника данильчука? Щось трапилось, чи вони поділили партії?
Всезнайко до цікавий Показати IP 17 Жовтня 2014 11:00
Зате, бачу на фото, що Аркаша Соломатін вже навоював... Морда поправилась на Сході, чистенький, виглажений... А такі проводи на війну зробив, пив весь Вишків.
Имя Показати IP 17 Жовтня 2014 07:25
Людей вербует, не?
Луганчанин Показати IP 17 Жовтня 2014 07:36
Донбассу нужен мир, а не очередная бойня. Так что с восстанием это вряд ли - как говорил дедушка с бабушкой в Карловке -Нам бы, чтобы никто не защищал и никто не освобождал
Ігор Показати IP 17 Жовтня 2014 08:01
А де Паша Данильчук? Мабуть вигнали його з Правого Сектору за побори з бізнесменів?
************* до Ігор Показати IP 17 Жовтня 2014 08:12
Паша займається агітацією "за себя любимого" напевне. Вчора дивився по Волинському ТБ інтерв"ю Яроша - так ось, він казав, щоб голосували за представників ПС, перераховував прізвища і Пашу не назвав. З Данильчука такий ідейний ПС-івець, як і воїн. Коник-стрибунець одним словом - то тут то там. І більше галасу про свої "здобутки", ніж діла. За патрію буду голосувати, а за Пашу ні. В семье не без дурака. Надіюсь, що таких як Паша ПС позбудеться.
Ідейний націоналіст до ************* Показати IP 17 Жовтня 2014 13:03
Бо в Азові, куди подався "воювати" Паша давали і статус (батальйон легалізований і їм і зброю видавали і забезпечення) і зарплати і умови на дачі в Урзуфі, а ще і медальки аваков роздавав, то не на базі Добровольчого Українського Корпусу, яким є формування від Правого Сектору - закинутий піонерський табір, без вікон і з дірявими кришами (ДУК досі державою не легалізований і хлопці там воюють без з/п і статусів, трофейною або своєю мисливською легальною і за свій рахунок і за рахунок волонтерів з усієї України) так там ще і бойові завдання ризиковані і поскладніші - с.Піски і сам Аеропорт Донецька, то не у порівнянні з станом у Маріуполі, де тримає ділянку фронту Азов, там місяця два не ведуться ніякі бойові дії
kkkk до Ідейний націоналіст Показати IP 17 Жовтня 2014 15:15
Цілком з вами погоджуюся,там щей Саламатін, Данильчук - на морі відпочивають, покупляли за пів року машини і квартиру,тільки невідомо за чиї гроші, а потім поприїзджають Хероями, а хлопці в Пісках і в Аеропорті ризикують щохвилини своїм життям і великий маю сумнів що їх легалізують,
так просто до Ігор Показати IP 17 Жовтня 2014 09:36
А "очільник" зараз випливе - зачекаємо. І знов буде плести "страшні правдиві історії" який він херой.
100% Показати IP 17 Жовтня 2014 08:17
ПРАВДУ КАЖЕ ЯРОШ: ТІЛЬКИ ТОДІ, КОЛИ ТІ, ЩО КЛИКАЛИ ПУТЛЄРА, ХОДИЛИ НА "РЕФЕРЕНДУМ" ВИЙДУТЬ ЗА УКРАЇНУ, ПОВІСЯТЬ УКРАЇНСЬКИЙ ПРАПОР І БУДУТЬ КРИЧАТИ: СЛАВА УКРАЇНІ! - ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА.
Луганчанин до 100% Показати IP 17 Жовтня 2014 08:40
Ты будешь кричать Слава Донбассу? Ну, так и не мечтай - надо понять, что мы разные, и жить с этим, а не пытаться подвести всех под общий знаменатель.
Анонім до Луганчанин Показати IP 17 Жовтня 2014 09:07
хочеш воювати? так і скажи.
ІМХО Показати IP 17 Жовтня 2014 09:08
А я от завжди собі думав, що всіх цих людей змушує приходити на ці зібрання? Стільки років це роблять, стільки років обманюються і знову йдуть, як довірливі малі діти на цукерку. Та не зробить ніхто вашого життя кращим, окрім вас самих! Ні Ярош, ні Юля, ні Гриценко, ні Яценюк, ні будь-хто ще. Як можна бути такими наївними? Все в ваших руках, вчіться, працюйте, обробляйте землі, збирайте гриби-ягоди, тримайте господарства, - живіть. Ніколи не буде такого, щоб всі були багачами чи бізнесменами. Такого немає ніде, навіть в Європі. За все треба платити і над усім треба працювати.
ІМХО Показати IP 17 Жовтня 2014 09:16
І доречі, ще одне, Ярош і така партія як ПС всеодно не прохідні.
до до ІМХО Показати IP 17 Жовтня 2014 09:48
Прохідні-непрохідні... Ти гарантії не давай. Вони пройдуть. За них багато буде голосувати. Просто цього не афішують. А судити по лише по проплачених коментах.....
Майданута бандерівка до ІМХО Показати IP 17 Жовтня 2014 13:06
навіть Социс позавчора оприлюднив рейтинги і намалював правосєкам 4.8 відсотка. так що тут кожен голос важливий, а не слід думати я не буду голосувати, бо не пройдуть. Це все давно перевірені маніпуляції, якими адмінресурс і провладні кандидати користуються. Треба, щоб у парламенті були такі, як Правий, щоб хоч трохи те кубло розворушити
ТАТА до ІМХО Показати IP 17 Жовтня 2014 13:29
НУ, ЯКЩО ТОБІ ВСЕОДНО, ТОДІ ГОЛОСУЙ ЗА ГРИЦЮКА ЧИ ЩЕ ЗА ЯКИЙСЬ ІНШИЙ "СОВОК"! БО ТИ ВВАЖАЄШ, ЩО ВІД ТЕБЕ НІЧОГО НЕ ЗАЛЕЖИТЬ! ТАКІ МАРГИНАЛИ, ЯК ТИ, Й ЧЕКАЮТЬ, ЩО ЇМ ХТОСЬ УСЕ МАЄ ДАТИ!
Хлоп до ТАТА Показати IP 17 Жовтня 2014 14:55
Слава Богу, що це тільки в вашому хворому уявлені Социс такий рейтинг намалював. Народ України вже раз показав його місце вашому фюреру навесні, і повтор не за горами.
До ІМХО Показати IP 17 Жовтня 2014 09:30
Цілком підтримую..а ще додам..Навіщо казати, що там...у Європі вулиці, узбіччя чисті...бо там не смітять так як у нас...їхати в авто обвішаному прапорами України, і через вікно бички від сигарет, обгортки, порожні пляшки викидати...Україна має бути в серці, а не на показ знайомим-незнайомим
хлоп до До ІМХО Показати IP 17 Жовтня 2014 09:45
Україна має бути в серці, а не на показ - згоден. Але і за дітей та внуків треба думати також. В якій країні їм далі жити. Вихована Людина з світлим серцем не буде засмічувати все навколо себе - хоч як наївно це не звучить. Нам же приємно, коли в хаті чисто. Так ось - Україна - це наш великий дім.
111 Показати IP 17 Жовтня 2014 10:11
да, правильно, а луганчанину, поскільки ми - разниє, чемодан-вокзал-росія...
СЕРГІЙ Показати IP 17 Жовтня 2014 11:07
БУДУ ГОЛОСУВАТИ ЗА ПАРТІЮ БАТЬКІВЩИНА ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО ТОМУ ЩО ТАМ ІДЕ ГЕРОЇЧНА ЛЬОТЧИЦЯ САВЧЕНКО НАДІЯ ВІКТРІВНА І ЦЯ ПАРТІЯ ЗА ВСТУП ДО НАТО.А ДМИТОР О ЯРОШ ТЕЖ НЕ ПОГАНИЙ ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ І ПАРТІЯ ПРАВИЙ СЕТОР НОРМАЛЬНА.
НОНА Показати IP 17 Жовтня 2014 11:25
Ярош складає враження нормальної, адекватної людини і речі каже правельні. А от оточення не заслуговує на довіру. Відзнака сьогодення від правого сектору - це не поголене обличчя і замазаний камуфляж. Навідь в бойових умовах нормальні солдати і офіцери завжди мали охайний зовнішній вигляд, мали зовнішні військові відзнаки, а сьогодні ці різного роду добровольчі організації мають вигляд стада в камуфляжі. Як що люди взялися за таку серьйозну справу як захист Батьківщини, то в першу чергу наряду з патріотичністтю повинна бути потужна внутрішня дисциплінованість. Ярош по телебаченню закликає волинян голосувати за своїх прибічників кандидатів в депутати називаючи не правельно їх призвища. Це свідчить, що він їх навідь не знає. Виникає питання, а як же їх підбирали? Ось вам і голосуйте за правий сектор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus