USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому сепаратисти переходять на бік українців

17 Жовтня 2014 08:49
Сепаратиста, який воював проти бійців Добровольчого Українського Корпусу, та священика Московського патріархату вдалося переконати перейти на бік українців.

Про це йшлося під час прес-конференції лідера Правого сектора Дмитра Яроша 16 жовтня у Луцьку.

Провідник Правого сектора вважає, що інтегрувати Донбас у склад України – цілком реальна справа, адже це регіон дуже неоднорідний. Тисячі представники Донецької та Луганської областей воюють зараз зі зброєю в руках за соборність України, наприклад, у складі ДУКу, батальйонів «Азов», «Айдар» та інших підрозділів. Так, під час зустрічі з лучанами Дмитро Ярош наводив приклад, що наймасовіший мітинг сепаратистів у Донецьку зміг зібрати не більше трьох тисяч учасників. Ті 20% населення, які нині налаштовані просепаратистськи, зі слів Дмитра Яроша, можуть бути інтегровані в Україну.

Так, з його слів, одного разу трапився цікавий випадок, коли у Степанівці, куди бійці Добровольчого Українського Корпусу увійшли разом із 95-ю бригадою, здійснюючи деблокаду бригад, які потрапили в оточення під Савур-Могилою, у руки добровольців потрапило декілька сепаратистів. Коли вони почули, що це Правий сектор, ледве не втратили свідомість. Потім з ними почали спілкуватися, бійці жартували, використовуючи чутки про те, що Правий сектор їсть людей, говорячи до сепаратистів «ти підеш на перше, ти - на друге, а ти – на третє». Після тривалішого спілкування з ними у сепаратистів розпочався «розрив шаблонів», до того ж, вони побачили Дмитра Яроша, про якого думали, що той керує усім з Києва. У підсумку, один із полонених відмовився йти на обмін та повністю перейшов на бік українців.

Інший подібний випадок трапився зі священиком Московського патріархату, який коригував вогонь артилерії та потрапив у полон. Після декількох тижнів перебування в полоні він поїхав у монастир Київського патріархату і перейшов на бік України. Отже, на думку Дмитра Яроша, мешканців Сходу можна шляхом переконань залучати на свій бік.





Водночас, він визнав, що трапляються випадки, коли українські бійці взагалі не беруть полонених (наприклад, після того, як по-звірячому терористи ставляться до наших полонених, влаштовують катівні). Давати нелюдам та терористам, які чинять такі речі, автономний статус, на думку Дмитра Яроша, неправильно.

Для інтеграції Донбасу у складі України, на його думку, найважливіше працювати в інформаційній площині – шляхом агітації та пропаганди української державності на свій бік ми зможемо переконати тисячі мешканців Донеччини та Луганщини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus