USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Театральна імпреза в Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці. Фото

1 Грудня 2017 19:19
«Lutsk Junior Theatre-2017» – проект, спрямований на популяризацію театрального мистецтва серед дітей та молоді.

Впродовж листопада в Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що в Центральному універмазі Луцька (2 поверх), юні актори демонстрували глядачам свої навики, таланти, уміння. Опісля, актори Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка проводили для учасників майстер-клас із акторської майстерності, інформують у прес-службі Фонду.

Четвертий театральний день порадував глядачів виступами двох колективів. Балетна студія «Жизель» зачаровувала присутніх фрагментом вистави «Лускунчик». Колектив «Метаморфози» Сокальської дитячої школи мистецтв мені В. Матюка презентував луцьким глядачам виставу Наталії Забіли «Весняна казка».

- Участь у цьому проекті – це для нас, насамперед, обмін досвідом, адже діти мають можливість не лише показати свій виступ, а й подивитися на ровесників, познайомитися з іншими жанрами, – переконана керівник колективу «Метаморфози» Оксана Яник. – Це не просто конкурс. На конкурсах діти хвилюються, хочуть зайняти призове місце. Тут діти виступають перед глядачами.

- Дуже приємно, що до нашого проекту долучилися колективи з інших областей, – каже ідейний натхненник та керівник проекту Наталія Журавльова. Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» наші гості з Львівщини мали чудову екскурсію Старим містом – відвідали Будинок химер, Художній музей, були в Замку Любарта. Дітям дуже сподобалося. Приємно, що такі проекти підтримують. Це сприяє популяризації не лише мистецтва, а й нашого міста.

2 грудня в Палаці культури міста Луцька відбудеться Форум громадських інституцій та завершальний етап культурної програми Lutsk Junior Theatre -2017. Участь у заході візьмуть театральні колективи з Рівного, Львова та Луцька.

Наталія Журавльова планує, що проект матиме продовження і в наступному році.

- Я була у Львові на виставі Харківського дитячого театрального колективу «Школа магії театру», поспілкувалися з акторами, керівниками. Ми вирішили, що саме такого проекту як «Lutsk Junior Teatr-2017» не вистачає. Нашим театральним колективам зазвичай пропонують фестивалі з конкурсною програмою. Але більшість керівників не хочуть, щоб діти змагалися між собою. Вони хочуть, щоб діти мали можливість поспілкуватися один з одним, подружитися, набратися нових емоцій. Такий формат потрібен для того, щоб наші творчі колективи могли рости, - переконана Наталія Журавльова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus