USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Є передпроєктна документація: ВНУ будуватиме студмістечко на Володимирській в Луцьку

9 Листопада 2021 09:55
Волинський національний університет імені Лесі Українки збирається побудувати студмістечко на вулиці Володимирській у Луцьку за кошти інвесторів. Зокрема проєкт передбачає реконструкцію казарми та будівництво одного чи двох гуртожитків.

Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів ректор ВНУ Анатолій Цьось.

«Ми активно працюємо над будівництвом на Володимирській, де у нас є земля. Як і прогнозували, таке будівництво можна вести не за кошти державного бюджету, а за гроші інвесторів. Наразі ми готуємо документи для того, аби розпочати будівництво, зробити реконструкцію казарми під навчальний корпус, побудувати один чи два гуртожитки для того, щоб студенти мали нормальні умови проживання», – зазначив ректор.

З його слів, наразі є передпроєктна пропозиція щодо будівництва студентського містечка на Володимирській, 1.

«Вона досить цікава, але вимагає мільярдних вкладень з боку держави, щоб реалізувати цей проєкт. І попередній ректор, і я зверталися у державні органи, але ці кошти отримати нереально. Тому зараз ідеться про інвестора, який частково цю територію використає в своїх цілях, а за кошти, які отримає від цього університет, буде побудовано ті будівлі, що я казав. Далі ми будемо це продовжувати, аби збудувати мінімум два гуртожитки», – резюмував Анатолій Цьось.

Завтра о 8.00 на сайті Інформаційного агентства Волинські Новини вийде повна версія інтерв’ю з ректором ВНУ імені Лесі Українки Анатолієм Цьосем.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дідо Показати IP 9 Листопада 2021 10:11
"Тому зараз ідеться про інвестора, який частково цю територію використає в своїх цілях, а за кошти, які отримає від цього університет, буде побудовано ті будівлі, що я казав" - буде як з гуртожитком для студентів біля історичного факультету. Тобто не буде.
Лучанин Показати IP 9 Листопада 2021 10:25
І Луцьку все не по-людськи. Якщо на Володимирській будувати студентське містечко,, то для технічного університету, який майже поруч. А навіщо східноєвропейцям добиратися на науку через все місто? Зробіть студмістечко десь ближче, наприклад на Стрілецькій., на місці університетського стадіону, а то на Володимирській.
ага Показати IP 9 Листопада 2021 10:45
містечко з одного чи двох гуртожитків??? -то уже ціле місто навіть... ну що попало.аби не мовчки!
Лучани Показати IP 9 Листопада 2021 11:10
По перше. Міською радою накладено мораторій на нове будівництво. По друге. Від передпроектних пропозицій до затвердження проектної документації і отримання дозволу на будівництво - то ще не один рік ! Третє. Озвучте зміст тих домовленостей між університетом та інвесторами - то є багато кому цікаво ! Четверте. Одним словом, м'ягко кажучи, то є просто затія з послідуючими наслідками - таке у Луцьку вже бачили, коли навпроти ринку "Північний" Волинська єпархія продала землю луцьким забудовникам, а на місці майбутнього університетського комплексу Волинського ВДУ зараз збудований "Там-Там" і "ПортСіті". P.S.Так що чи з того роя шось буде - то невідомо, але для правоохоронних органів роботи буде точно - непочатий край !
Луцьк Показати IP 9 Листопада 2021 11:15
Якщо залучать інвесторів, то буде побудовано черговий ТРЦ або гіпермаркет і десь збоку невеличке приміщення, яке назвуть гуртожиток. Може варто існуючі гуртожитки до ладу привести?
Студент Показати IP 9 Листопада 2021 12:38
В університеті з кожним роком все менше і менше студентів навчається,. Для кого хочете те все будувати? Може спочатку в існуючих гуртожитках елементарний ремонт проведете?
Студент Показати IP 9 Листопада 2021 12:46
Чому в існуючих гуртожитках студенти мають жити гірше, ніж тварини? В існуючих гуртожитках років 30 ремонту не було, проводка гнила, в туалети страшно зайти, батареї опалення ледь теплі. Для яких віп-студентів ви це будуєте? Чому одні мають мерзнути і ловити тарганів, а інші будуть у мажорних общагах жити?
До Студент Показати IP 9 Листопада 2021 13:19
Синочку, ти не переймайся так, а просто вчися на таких поганих прикладах, як не треба робити. Ніхто, нічого будувати і не збирається, з університету мається на увазі ! Бо і не має за що, не має чим, не має ким, не має і документації та і наміру такого нема !
Анонім Показати IP 9 Листопада 2021 15:04
Спочатку ті казарми, їдальні, гаражі довели до розрухи, повидирали вікна, двері, познімали ворота, а тепер будуть реконструювати. Якби хотіли пормально зробити, то найняли б чотирьох сторожів і заразу в чисті, теплі, гарні приміщення заселили студентів. А так - знищили все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus