USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Є сім’ї, де померло двоє-троє людей: коли пандемія COVID-19 на Волині піде на спад

5 Листопада 2021 15:58
За прогнозами епідеміологів, пікові показники захворюваності на коронавірусну інфекцію утримуватимуться не менше двох тижнів.

Про це розповіла головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко на брифінгу в облдержадміністрації.

Як наголосила, епідемічна ситуація ускладнюється і тенденція до стрімкого росту захворюваності утримується. Пікові показники захворюваності, за прогнозами, будуть реєструвати ще протягом як мінімум двох тижнів, після чого очікується спад захворюваності.

«На жаль, протягом останніх трьох днів в області перевищено три з шести індикаторних показники, зокрема показники епіднебезпеки. Це – показник рівня госпіталізації (99,104 на 100 тисяч населення при нормі у 60 на 100 тисяч населення), показник завантаженості ліжок із киснем (близько 67% при нормі у 65%) та кількість виявлених нових випадків інфікування (738 при нормі не більш як 75 на 100 тисяч населення), – сказала Наталія Янко. – На Волині кількість захворілих в окремі дні наближається до рекордної позначки. Щотижневий приріст інфікованих становить 20-30%, а порівняно з вереснем кількість захворілих зросла в понад 10 разів».

Вона відзначила, що нині більше хворих і серед дітей – 10% від загальної кількості інфікованих.

«За останні сім днів померло 114 волинян, що на 37% більше, ніж попереднього тижня. За цей тиждень померло в п’ять разів більше людей, ніж у вересні. Бувають випадки, коли в сім’ї помирають по двоє-троє людей. Це трагедія. 80% – це особи віком понад 60 років. Більшість не були вакциновані», – розказала головний санітарний лікар області.

Щодня коронавірус в області забирає життя від 10 до 25 осіб. 2 листопада померло 30 волинян. Всі померлі не були вакциновані.

Нагадаємо, з понеділка у Волинській області запровадять «червону» зону епіднебезпеки.

Читати ще: Із 8 листопада невакцинованих волинян певних професій відстороняють від роботи

Наталія Янко розповіла, що громадським транспортом зможуть користуватися лише особи, які можуть представити ковід-сертифікат, негативний ПЛР-тест, дійсний 72 години, або довідки про те, що перехворіли коронавірусною інфекцією. Ці вимоги стосуються і міського, і міжміського транспорту.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 5 Листопада 2021 16:15
Чому придумали експериментальну вакцину,а за 2 роки не придумали ліків????? Кожен дайте відповідь сам собі. Не будьте рупором ковід терору
ботоксШМЯК до Лучанин Показати IP 5 Листопада 2021 17:10
Добре що у вас в Расії придумали вакцину-гноївку... В Україні хоча б справжні вакцини, з доказаною ефективністю. І тому думайТе, чому у реанімаціях переважно невакциновані. ДумайТЕ!
ботоксШМЯК до Лучанин Показати IP 5 Листопада 2021 17:27
Ну ліки по перше вже є. Вчора в Британії зареєстрували. А по друге у твоїх словах відсутня логіка, - немає ліків, бо хвороба тяжка, а збудник неординарний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus