USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«єПідтримка»: тисячу за вакцинацію отримали вже 1,5 мільйона українців

20 Грудня 2021 14:32
Вже 1,5 мільйона вакцинованих українців отримали по 1000 грн у рамках державної програми «єПідтримка».

Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента Ростислава Шурма, передає Укрінформ.

«Зараз вже є 3,5 млн заявок опрацьованих, які вже передані на оплату. З яких 1,5 млн громадян вже отримали кошти, цей платіж відбудеться або завтра, або післязавтра, залежно від технічних деталей, з яких частина піде вже на компенсацію раніше виплачених коштів, а частина – на прямі платежі банку», – сказав Шурма, зазначивши, що є низка банків, які здійснюють виплати за рахунок своїх коштів, а потім отримають компенсацію від держави, а є низка банків, які просто транзитують кошти, які виплатить держава.

Він нагадав, що віртуальна картка буде одразу запрограмована на оплату тих категорій послуг, які найбільше постраждали від карантину: на залізничні й авіаквитки в межах країни, театри, кіно, музеї, концерти, книги, спортзали. Кошти на віртуальну картку в межах програми «єПідтримка» мають надійти упродовж 10 днів після подання заявки. «По факту буде здійснюватися значно швидше, за нашими оцінками, це буде 4 дні максимум. Але деякі банки, маючи високу довіру і до держави, і до програми, не очікують і за рахунок власних коштів здійснюють цю виплату», – сказав Шурма.

Читати ще:Як отримати, на що витратити та чи є загрози економіці: що треба знати про «ковідну» тисячу

За його словами, цього року вистачить тих 8 млрд грн, які Верховна Рада виділила із держбюджету на програму «єПідтримка». Щоб отримати гроші під час першого етапу виплат, треба подати заяву з 19 до 29 грудня.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що кожен вакцинований громадянин України отримає ці виплати, навіть якщо у нього немає смартфона або банківської картки. «Просто пріоритет на цифрову послугу, цифрову карту. Ми очікуємо, що практично усі банки будуть імітувати і банківську карту... Врешті-решт, навіть ті, хто не зможе отримати пластикові картки, думаю, ближче до кінця наступного року будуть передбачені абсолютно традиційні способи отримання цієї допомоги», – сказав він.

Шурма нагадав і про те, що громадяни України від 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня 2022 року зможуть витратити передбачену законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін).

«Це пілотна програма і ми будемо її розвивати. Думаю, кожного місяця ми будемо вносити якісь доповнення, зміни у розвиток цієї програми», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 20 Грудня 2021 19:24
А ЗА 10000 ВОНИ СЕБЕ САМІ КАСТРУЮТЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus