USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС домовився про часткове ембарго на російську нафту та інші санкції

31 Травня 2022 10:03
Глава Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що лідери країн Євросоюзу домовилися про часткову заборону на імпорт російської нафти й інші обмеження в рамках шостого пакету санкцій проти Росії.

Про це пише УП з посиланням на Twitter Шарля Мішеля та глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн.

За домовленостями, Євросоюз може заборонити ввезення близько 2/3 російської нафти, яку він купував.

«Це скоротить величезне джерело фінансування для її військової машини», – зазначив Мішель.

Глава Євроради назвав це «максимальним тиском на Росію з метою припинення війни».

Крім того, у шостому пакеті санкцій будуть й інші заходи, у тому числі відключення від SWIFT найбільшого російського банку «Сбербанк», персональні санкції проти відповідальних за військові злочини в Україні осіб, заборона трансляції в ЄС ще трьох російських державних мовників.

Урсула фон дер Ляйєн заявила, що вітає ухвалене рішення про нафтове ембарго, завдяки якому імпорт нафти в ЄС із Росії до кінця року скоротиться приблизно на 90%.

«Маємо також заборону на страхування і перестрахування російських кораблів європейськими компаніями. Заборону на надання російським компаніям різного роду бізнес-послуг і, що дуже важливо, зупинка трансляції у ЄС ще трьох російських державних ЗМІ, які широко поширюють дезінформацію, свідками якої ми були в останні тижні і місяці», – додала президентка Єврокомісії.

Вона також повідомила, що члени ЄС «домовилися про те, щоб якнайшвидше покінчити із залежністю від російського газу, нафти і вугілля».

Фон дер Ляйєн зазначила, що план з досягнення цієї мети включатиме такі пункти: збереження енергії; відхід від російського викопного палива; великі інвестиції у відновлювані джерела енергії; фінансування у розмірі 300 млрд євро, більша частина з яких надійде до Фонду відновлення та порятунку економіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus