USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС готує санкції проти Лукашенка, – ЗМІ

9 Жовтня 2020 15:43
В Євросоюзі планують затвердити офіційне рішення щодо можливості введення санкцій проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Таке рішення міністри можуть прийняти вже 12 жовтня, написав у своєму твіттері журналіст Рікард Юзвяк, передає 24 канал.

Раніше у ЄС заявляли, що не вводять обмежень проти самого Лукашенка лише тому, що сподіваються: він вийде на діалог.

«Рішення щодо Білорусі, які міністри закордонних справ ЄС затвердять у понеділок, досить амбітне. Лукашенко може наступним потрапити під санкції ЄС», – написав він.

Водночас, за словами журналіста, міністри навпаки можуть посилити економічну підтримку Білорусі та вести діалог про лібералізацію візового режиму, якщо в країні відбудеться демократичний перехід.

Як повідомлялося,ЄС вже ввів санкції проти 40 білоруських чиновників, пов’язаних із режимом Лукашенка. Водночас самого президента у санкційних списках поки нема. Французький лідер Еммануель Макрон ще раніше наголошував: Європа сподівається на те, що він таки розпочне діалог.

Тим часом у Білорусі вже 2 місяці тривають масові протести. Вони виникли після проголошення результатів президентських виборів, на яких нібито переміг Лукашенко. Білоруси з цим незгодні та виходять на демонстрації. Силовики використовують проти них силу. Під час протестів загинуло щонайменше 5 демонстрантів, ще сотні були поранені, а тисячі затримані.

Наприкінці вересня Лукашенко провів таємну інавгурацію, перед цим пересадивши до СІЗО або випровадивши з країни фактично усіх опозиціонерів. Це викликало нову хвилю обурення у суспільстві.

На початку жовтня МЗС Білорусі заявило про введення санкцій проти ЄС у відповідь на нещодавні домовленості саміту Євросоюзу щодо білоруських санкцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 9 Жовтня 2020 17:17
а Білорусь затвердить санкції проти ЄС
Буде так Показати IP 9 Жовтня 2020 18:50
На хвіст вони йому солі насиплять..... Якщо зможуть. Нехай не втручаються у внутрішні справи суверенної держави, а в своїх помийницях лад наведуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus