USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС оцінює ризики президентства Трампа, – Bloomberg

8 Лютого 2024 11:24
Європейська комісія розпочала офіційну оцінку наслідків виборів президента США у листопаді 2024 року, зокрема в ЄС намагаються оцінити потенційне президентство Дональда Трампа в разі його переобрання.

Про це 7 лютого пише Bloomberg.

Зокрема, в ЄС вважають, що стиль колишнього американського президента стає дедалі агресивнішим, а це означає, що «його повернення в Білий дім може призвести до чергового загострення питання торгівлі через Атлантичний океан».

«Трамп планує в разі перемоги ухвалити низку протекціоністських заходів проти ЄС, серед яких – запровадження мінімального тарифу в 10% та контрзаходи проти європейських податків на цифрові послуги», – вказує видання з посиланням на джерела в ЄС.

Агентство нагадує, що за президентства Дональда Трампа США були запроваджені тарифи на сталь і алюміній з ЄС, посилаючись на міркування національної безпеки. Євросоюз відповів власними контрзаходами, а у 2021 році досяг порозуміння в цьому питанні з адміністрацією Джо Байдена.

Читати ще: Трамп заявив, що Україна могла уникнути війни, якби відмовилася від Криму і НАТО

Bloomberg нагадує, що президентські вибори у США заплановані на 5 листопада. Поки все виглядає так, що основні конкуренти, як і у 2020-му – Джо Байден та Дональд Трамп. Якщо, звісно, Трампу не заборонять балотуватися.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтримав Дональда Трампа як наступного президента США, заявивши, що політик може бути «саме тим, що потрібно світові», у разі якщо Трамп підтримає Україну.

Нагадаємо, Трамп заявив, що «закінчить війну» в Україні ще до інавгурації. Він також дорікнув Європі, що «дала Україні у 10 разів менше грошей, ніж США».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 9 Лютого 2024 04:56
міжнародні аферисти (пуйло і трамп) вертіли світ на прутнях..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus