USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Євробляхарі» пікетують під Радою з вимогою знизити податки на розмитнення автівок

7 Листопада 2018 20:15
Близько 200 активістів організації «Автоєвросила» зібралися під Верховною Радою з вимогою ухвалення законопроектів щодо зниження акцизного податку на розмитнення автомобілів і розраховують на його ухвалення у четвер, 8 листопада.

Про це повідомляє Укрінформ.

Наразі активісти проводять мітинг зі сцени, що розміщена на площі Конституції навпроти Ради, виступають активісти з областей.

Орієнтовно о 15.30 активісти запалили димові шашки, але загалом ситуація біля Верховної Ради спокійна.

Рух транспорту по вулиці Грушевського досі заблокований, за правопорядком слідкують посилені наряди Національної поліції.

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики 6 листопада затвердив до другого читання текст законопроекту № 8487 «Про внесення змін до податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» і передбачив пільговий період застосування понижуючого коефіцієнту до ставки акцизного податку.

За словами голови комітету Ніни Южаніної, було підтримано коефіцієнт 0,5. Це означає, що те, що було прийнято у першому читанні, в разі, якщо особа насправді хоче і думала про те, що буде розмитнювати і сплачувати платежі, то вона матиме змогу заплатити лише половину ставки (акцизного податку - ред.).

Понижуючий коефіцієнт 0,5 діятиме впродовж 60 днів після набуття чинності законом, після цього, на 3-й місяць, цей коефіцієнт становитиме 0,75.

Окрім того, решта 90 днів будуть діяти ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але «без застосування штрафних санкцій».

По завершенні періоду, що становить 180 днів, після вступу в дію закону для власників авто діятимуть штрафи в розмірі 8500 гривень у разі порушення умов тимчасового ввезення і транзиту транспортних засобів.

Голова комітету висловила сподівання, що законопроекти № 8487 та № 8488, на яких наполягають активісти «Автоєвросили», будуть розглядатися в парламенті вже у четвер 8 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
878 Показати IP 7 Листопада 2018 20:34
«Євробляхери» ну вот нафіга розпалювати і так не зовсім адекватно називати своїх же читачів, своїх знайомих, друзів, родичів? ВН, офігелі? Чи автор статті пробивший дно "пельш" чи "євробидло"? Невже не можна написати культурніше?
Ввв Показати IP 7 Листопада 2018 21:27
Всі інших хто розмитнювався по повній ставці ... на...бали. слава бляхам.
Лучанин Показати IP 7 Листопада 2018 21:42
Розстріляти!!! Це головні затійники пікетують
787 Показати IP 7 Листопада 2018 21:49
Дійсно, чого не написати - хитровимахані, наприклад !
878 до 787 Показати IP 7 Листопада 2018 22:27
Ой, бідняжка. Купив авто пару років назад, а тепер не хочеш казатися лохом, бо твоє авто на бляхах стоїть в три рази дешевшим? бу бу бу
Георгій Показати IP 8 Листопада 2018 08:32
Назвіть кінці - кінців авторів законопроектів Податкового і Митного кодексів ! Бо то від їхньої дурі і непрофесіоналізму, від невміння передбачити і прорахувати можливі наслідки, від ініційованого ними недолугого законодавства - в країні маємо такий бардак. Тут одне з двох. Або вони свідомо так робили, щоб самим збагагатитися, або дурні телепні, яких до влади і близько підпускати не можна. Скоріше друге. А корупція, хабарництво, бандитизм, соціальна напруга, злочинність - то вже похідна від тої дурі. А вони зараз сидять з мудрим виразом, дають ялові поради, скеровують вектор напруги від себе, стикують лобами бляхерів і небляхерів і мріють, як на чужому ... в парламент в'їхати. Назвіть пофамільно, щоби люди знали, що з ними на виборах робити, м'ягко кажучи копняка в &упу дати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus