USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Євромайдан у Луцьку. День п’ятий. ОНОВЛЕНО

5 Грудня 2013 11:14
План дій сьогоднішнього мітингу наступний: колона активістів луцького Євромайдану вирушає від Театрального майдану у напрямку Залізничного вокзалу. Так, під час ходи мітингувальники «завітають» до трьох установ. Першою стала прокуратура Волинської області, далі по дорозі – Служба безпеки України в області, кінцевою точкою буде офіс Партії регіонів.

МІТИНГУВАЛЬНИКИ "СПАЛИЛИ" ПАРТІЮ РЕГІОНІВ

За станом на 13:10 активісти прийшли до офісу Партії регіонів у Луцьку. Однак до них ніхто не вийшов. У знак протесту ті написали на простирадлі символічні слова "Вони захлинулися кров'ю", а біля воріт поклали імпрвізовану труну з емблемами полтичної сили та все це спалили.
Кажуть, у знак того, що партія померла у той момент, коли в Києві на Майдані пролилася кров молоді.

За станом на 13:00 колона мітингувальників рушила до офісу Партії Регіонів. Праціники ДАІ звільнили праву смугу проспекту Грушевського, щоб люди могли вільно рухатися. Кількість активістів збільшилася до 500 чоловік

У СБУ МІТИНГУВАЛЬНИКАМ ТЕПЛІШЕ, АНІЖ В ПРОКУРАТУРІ

12: 40: Начальник Управління СБУ у Волинській області генерал-майор Володимир Мельникович, зі слів, активістів прийняв мітингувальників досить тепло. "Відбувся нормальний діалог, зовсім не так, як це було в прокуратурі", - розповіли опісля переговорів з очільником управління. Зауважимо, в окремий кабінет до Мельниковича пішли депутати Ігор Гузь, Сергій Григоренко та колишній очільник області Володимир Бондар. "Критичних зауважень та претензій до СБУ не маємо. Дякуємо їм за службу", - кажуть активісти.
Однак на запитання, чи СБУ - з народом, Мельникович відповів, мовляв, кожен офіцер присягав на вірність народу.

Додамо, журналісти мали змогу зайти у приміщення управління.
Представники ЗМІ очікували організаторів ходи, які спілкувались з начальником СБУ в області, у окремому кабінеті. Щоправда, телефони у присутніх тимчасово вилучили, мотивуючи це тим, що приміщення СБУ є режимним об'єктом.

12:15: поки у стінах СБУ в області тривають переговори, під управлінням приблизно 200 людей скандують: «Януковичу – імпічмент, уряд – у відставку».

12:05: Активісти йдуть до начальника Управління СБУ у Волинській області генерал-майора Володимира Мельниковича, зупиняються поруч з СНУ імені Лесі Українки, закликають студентів долучитися до мітингувальників. Щоправда, на заклик так ніхто й не вийшов.
Зі слів присутніх, у приміщення зайшло орієнтовно 5 чоловік. Мітингувальники переконують: в установу ідуть без претензій, лише хочуть, аби СБУ сьогодні підтримала країну.

12:00: колона рушила до СБУ в області.


11:50: депутат Ігор Гузь розповів про що говорив із прокурором області Андрієм Паракою. Йому, зі слів активіста, задали декілька питань з приводу ситуації, зокрема про те, чи будуть застосовувати так звані репресії до учасників мітингу, на це прокурор, зі слів Гузя, відповів, ухиляючись і не даючи чіткої відповіді. На прохання вийти до людей і озвучити вою позицію, той відмовився.

Об 11:35 колона рушила до прокуратури, однак в середину приміщення активістів не пускають. Також, працівники прокуратури не пустили у кабінет до свого начальника ні журналістів, ні правозахисників.
Зайшли лише депутати Ігор Гузь, Сергій Григоренко та колишній очільник області Володимир Бондар. Очільник волинської міліції Олександр Терещук закликав присутніх не шуміти. Правоохоронці не дозволяють журналістам заходити у приміщення. Натовп вигукує: "Ганьба". Разом з собою мітингувальники несуть імпровізовану домовину Партії Регіонів з портретом Президента Януковича.
За станом на 11:20 тут моляться, співають Гімн України. Збираються йти.

Об 11:00 годині близько 200 людей зібралося на Театральному майдані у Луцьку. Через 20 хвилин мітингувальники планують рухатися до прокуратури.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
вася Показати IP 5 Грудня 2013 12:19
я казав, все це - до пятниці.
депутат до вася Показати IP 5 Грудня 2013 15:33
Вчора в Тайланді поліція (аналог нашого беркута) склала зброю і зняла барикади, щоб показати свою солідарність з мирними протестуючими, що стало для багатьох шокуючою несподіванкою
ррр Показати IP 5 Грудня 2013 12:41
все вирішиться в Киеві чи вистоять чи доведеться ще мучитись пару років під бандою кацапья і дуполизів полішуків , вирішиться в киеві і Луцьк знову повстане , але якщо боров залишиться до 2015 то Україна перетвориться на гулаг (зону) на кшталт північної кореї...
укр Показати IP 5 Грудня 2013 12:52
Да.На Моісея гузь не тягне.Більше схожий на ІванаСусаніна.Послали на х.. в облраді.Послали в прокуратурі. пощлють і в СБУ.
Сергій Показати IP 5 Грудня 2013 13:32
Ну і що далі? Куди б то ще сходити? Давайте хлопці в Адреналін. Далеко, на цілий день "роботи" хватить.
укр до Сергій Показати IP 5 Грудня 2013 14:20
Про Адреналін-круто.РЕСПЕКТ.
вася Показати IP 5 Грудня 2013 13:50
Бондар і Гузь. Можуть скоро запросити в прокуратуру повісткою.
вася нормальному Показати IP 5 Грудня 2013 13:57
ти вже задовбав своїм ютубом. збуджуєшся під таке відео? дивись сам
Сегодня Показати IP 5 Грудня 2013 14:00
Гузь своди детей в кафе угости мороженным, власти тебе не видать это факт.
цитата Показати IP 5 Грудня 2013 14:07
"Неначе люди подуріли..."
Петро до цитата Показати IP 5 Грудня 2013 15:08
судиш по собі...
правДА Показати IP 5 Грудня 2013 14:29
http://t-34-111.livejournal.com/168097.html
Богдан Показати IP 5 Грудня 2013 15:26
Сьогодні екзальтований натовп в Києві,керований щедро проплаченими = революціонерами=, вирішує, яку будівлю захопити,кому дати можливість працювати,а кому ні,кого закидати яйцями,кого образити чи принизити.По їхньомку -це Революція!.Протести поступово набирають обрисів звичайного хуліганства.Доречі, плани опозиції щодо відставки АЗАРОВА провалилися,хоча ще два дні тому вони вважались100%Не відстають від столичних і волинські =революціонери=.ОТРИМАВШИ солідні пачки з долларовими копюрами та затуманивши частині луцької молоді голови ,барчуки Гузь,Бондар та К*охоче позують перед фотокамерами в оточенні розмальонаних дівиць і добросовітно відпрацьовують отриману від хазяїв валюту.,проводячи гучні,як їм здається акції ,типу ПІКЕТУВАННЯ ПРОКУРАТУРИ ЧИ СБУ.Життя вдалося!Можна планувати новорічні подарунки дружинам та коханкам, поїдки на модні закордонні курорти в наступному році.Доречі,журналісти деяких видань порівняли листівки,які розповсюджувались в Єгипті на площі Тахрір,коли протестувальники валили президента Мубарака, з листівками ,що розповсюджувались серед бойовиків Корчинського та= Свободи= в Києві(мова йде про протидію орг. правопорядеку)-виявляється,вони співпадають на 100%!Цікаво,як діє поліція Нью-йорка ,якщо її провокують-плюють в обличчя,словесно ображають,кидаються палками-правильно, бють гумовими палицями по голові,нерідкі випадки застоування вогнепальної зброї проти провокаторів,кидають в автозаки..
Лучанин Показати IP 5 Грудня 2013 15:32
Вчора в Тайланді поліція (аналог нашого беркута) склала зброю і зняла барикади, щоб показати свою солідарність з мирними протестуючими, що стало для багатьох шокуючою несподіванкою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus