USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Європейські інвестиції на розвиток ОСББ: у Луцьку підписали меморандум з фондом енергоефективності

26 Листопада 2019 13:45
Луцьк продовжує утримувати лідируючі позиції у сфері енергозбереження та реалізації програм підтримки ОСББ. Важливим кроком у цьому напрямку стало підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом енергоефективності та Луцькою міською радою.

Подія відбулась сьогодні за участю виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, першого заступника міського голови Григорія Недопада, голів ОСББ та представників Фонду енергоефективності.

Під час заходу презентували Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків Енергодім, що діє за підтримки уряду України та європейських партнерів, а саме Європейського союзу та уряду Німеччини. За словами директора фонду енергоефективності Юлії Головатюк-Унгуряну, річне фінансування Фонду енергоефективності становить близько 1, 6 млрд грн з державного бюджету, а 100 млн євро – це обсяг фінансування, яке отримав фонд від європейських партнерів. Тому у співпраці з фондом Луцьк може залучити максимальні можливості для реалізації програм енергоефективності.
«Сьогодні ми маємо всі можливості для того, щоб робити будинки Луцька енергоощадними, економними та ефективними, – зазначив під час виступу Гриигорій Пустовіт. – А підписання меморандуму додасть динаміки цьому процесу, зможемо економити більше газу, тепла, суттєво зменшити витрати мешканців на оплату комунальних послуг. Будемо робити все для того, щоб відчути себе мешканцями сучасного, ефективного і перспективного міста. Ми вибрали правильний шлях і продовжимо розвивати його».
«Розвиток програм енергомодернізації та підтримки ОСББ є пріоритетним для Луцька, сьогодні ми є прикладом для багатьох міст по впровадженню енергоощадних заходів, – розповів Григорій Недопад. – До нас приїжджають з інших міст, щоб перейняти успішний досвід. Постійно напрацьовуємо нові програми, які розкриють ще більше можливостей для ОСББ. У 2020 році в нас продовжить діяти існуюча програма підтримки ОСББ. Далі ми будемо її вдосконалювати, враховуючи і побажання від фонду енергоефективності.

У Луцьку діють 435 ОСББ, а це досить немала цифра для міста. Новим поштовхом до створення та діяльності ОСББ стане і оголошення конкурсу на управителів тих будинків, де не створено об’єднань співвласників. Разом із віце-президентом всеукраїнської ради голів ОСББ Романом Бондаруком та виконавчим директором асоціації міст України Олександром Слобожаном ми домоглись збільшення обсягів фінансування фонду енергоефективності, а отже можливостей для утеплення та модернізації житлових будинків стало значно більше. У Луцьку активно діють програми по відшкодуванню до 30% вартості робіт по енергозбереженню в житлових будинках. А нова співпраця із залученням європейських інвестицій сприятиме розвитку програм енергозбереження, економії на енергоносіях, скороченню витрат на комунальні послуги, дозволить змінювати не тільки зовнішній вигляд будівель, але і модернізувати внутрішні мережі та комунікації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus