USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Європейці профінансують відновлення «Старого міста» Луцька

10 Вересня 2015 09:27
У Луцьку запустили спільний проект з Європейський союзом щодо урбаністичних стратегій розвитку міста, – інформує «Громадське. Волинь».

Мета проекту – відновлення історичних пам’яток міста.

Про це і не тільки розповів начальник відділу охорони культурної спадщини управління Луцької міськради Петро Троневич.

З його слів, цей проект є дуже важливим для Луцька, адже допоможе відновити деякі історичні пам’ятки міста. Він розрахований на три роки, протягом яких спеціальна комісія разом із міською владою та громадою розроблятимуть проекти розвитку міста.

«Проект називається «Comus». Розшифровується, як «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадою». Він є важливим для середніх та малих історичних міст, які економічно занепалі і багаті на історичну спадщину», – зазначив Петро Троневич.

«Ми з допомогою спеціалістів з Євросоюзу зможемо реалізувати свої задуми. Ну, і, звичайно, з допомогою європейських коштів. Ще той проект важливий тому, що він ставить за мету – поєднати в цьому прагненні бажання оживити та відновити старе місто зусиллями міськради, фахівців і громади. Цей проект є підготовчий і не передбачає великих коштів. На Луцьк припаде приблизно сто тисяч євро», – заявив Троневич.

«Ми маємо виробити спільні позиції, в якому напрямку ми будемо працювати, з якими саме об’єктами. Ми маємо розробити проектну документацію. Коли це все буде зроблено, тоді вже з допомогою представників ради Європи та Євросоюзу ми будемо шукати інвесторів на реалізацію цих проектів», – додав Петро Троневич.



Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що нову концепцію розвитку міста обговорили на «Art territory».

Також Петро Троневич, видатний історик та краєзнавець, організовував для охочих екскурсію вуличками «старого» міста у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Гаврило Показати IP 10 Вересня 2015 11:13
вам уже і 100 000 не гроші? Це так тільки на фундамент...
Oleg Показати IP 10 Вересня 2015 11:48
Глянеш на цього Начальника і плакати хочеться,,,,, Не скоро Луцьк стане цікавим туристичним містом
Лучанин Показати IP 10 Вересня 2015 22:45
Цей з грішми вміє працювати. Ще з адміністрації. Освоює дуже швидко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus