USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Львівський масив може затопити через розбудову сіл під Луцьком

18 Вересня 2015 14:39
Через активну розбудову Великого Омеляника та інших сіл, прилеглих до Львівського (Малоомелянівського) масиву, на його території збиратиметься все більше води. Через це можуть виникнути підтоплення, яким не зарадить навіть спеціальна зливова каналізація, – інформує «Волинське Агентство Розслідувань».

Про це розповів активіст «Самооборони Волині» Юрій Моклиця під час круглого столу «Можливості розвитку громад в умовах адміністративно-територіальної реформи та децентралізації влади» у п’ятницю, 18 вересня.

Зі слів Моклиці, вже зараз потрібно розпочинати діалог між владою Луцька та Заборольською сільською радою, до якої входить Великий Омеляник. Він стверджує, що під час сильних дощів по вулиці Городоцькій течуть «річки». Це зумовлено ландшафтом – Великий Омеляник «нависає» над Малоомелянівським масивом.

Одним із виходів стане об’єднання Луцька та Великого Омеляника, щоб спільно збудувати необхідні інженерні споруди для водовідведення. Адже зараз у селі не надто задумуються над цією проблемою.

Проте потрібно враховувати перспективу.

Зі слів президента Волинського інституту підтримки та розвитку громадських ініціатив Петра Лавренюка, чимало представників сіл нині мають «містечкові інтереси», однак потрібно дбати про розвиток села, а не лише про знаходження коштів на зарплату міському голові. Тому він підтримує ідею приєднання навколишніх сіл до Луцька, адже це потрібно селам більше, ніж самому місту.

Так, в результаті бюджетної децентралізації бюджет розвитку Луцька вже збільшився із 50 до 154 мільйонів гривень. До кінця року ця сума стане ще більшою. Натомість села таку можливість втрачають. Також Лавренюк пояснив, що не потрібно нині боятися втрати значимості кожного села. Адже через механізми прямої демократії (збори, обговорення тощо) і своїх представників у виконкомі (старост) приєднання села матимуть можливість добитися виділення більшої кількості коштів на власний розвиток.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus