USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Євросоюз запровадив санкції проти найбільшої алмазної компанії Росії

3 Січня 2024 15:49
Європейський Союз запровадив санкції проти найбільшої компанії РФ з видобування алмазів «Алроса» та її очільника Павла Мариничева.

Відповідний документ ЄС опублікував у своєму офіційному журналі 3 січня, передає Суспільне. Сам документ датований 21 грудня 2023 року, але набуває чинності з моменту публікації.

Цим документом Рада ЄС розширює обмеження щодо дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

«Алроса» – державна компанія Росії, що спеціалізується на розвідці, видобутку, виробництві та продажу алмазів. Це найбільша алмазодобувна компанія у світі. Вона контролює понад 90% видобутку алмазів у Росії, тобто третину світового виробництва.

Читати ще: Tiffany та Cartier продовжують використовувати в своїх виробах російські діаманти

Як зазначає Євросоюз, алмазна галузь має стратегічне значення для економіки РФ, оскільки є головним неенергетичним експортом країни.

«Алроса» підтримує уряд та армію Росії. Зокрема, віддавна співпрацює зі Збройними силами РФ – з 1997 року спонсорує підводний човен Військово-морського флоту. У ЄС підкреслюють: «Алроса» підтримує економіку Росії, забезпечує доходи уряду РФ, який «відповідальний за анексію Криму та дестабілізацію в Україні».

Компанія вже перебуває під санкціями зокрема США, Канади, Великої Британії та Нової Зеландії. У 2022 році Росія експортувала алмазів на суму понад 3,8 мільярда доларів. Деякі країни західної санкційної коаліції заборонили імпорт російських алмазів, але заборона стосується лише необроблених алмазів.

Нагадаємо, Європейський Союз ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії 18 грудня 2023 року. ЄС накладає заборону на прямий чи непрямий імпорт, купівлю або перевезення алмазів з Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus