USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юні лучани привезли золото зі світової першості

4 Квітня 2016 15:59
Лучани із 1 по 3 квітня у польському місті Бидгощ брали участь у сьомому Чемпіонаті світу з шотокан карате за версією World Shotokan Federation.

У змаганнях взяли участь більше двох тисяч учасників із 40-ка країн світу. Честь України захищало три команди, учасниками яких стали, за результатами Всеукраїнських чемпіонатів, і лучани.

Вихованці тренерів Валентина Бродовича (президента Клубу спортивного карате «Волинь», володаря четвертого дану) та Олександра Криська (президента Всеукраїнської федерації JKA, володаря сьомого дану) у віковій категорії 8-9 років вибороли «золото» в командному куміте. Суперниками Володимира Тимошевича, Артема Забіяки, Юрія Невелича та Романа Корнієнка були ровесники з 12 країн.

У півфіналі наші каратисти здолали на татамі збірну Палестини, спортсмени якої зайняли І місце в особистих першостях у розділах ката і куміте (версії JKAта WKF). А у фіналі юні лучани залишили без шансів збірну Туреччини.

Зі слівВалентина Бродовича, боротьба за кубок переможців була надто запеклою, адже і організатори чемпіонату, і судді, які представляли Туреччину, проявляли необ’єктивність щодо українських спортсменів. Відтак успіх для тренера та його вихованців став вдвічі ціннішим.

Валентин Бродович не тільки задоволений результатами, а й відзначає помітне підвищення майстерності юних каратистів, яке щоразу гартується на різних змаганнях.

Із Бидгоща до Луцька прибули й інші нагороди. Серед спортсменів старше 15 років у своїх вікових групах та вагових категоріях в особистій першості «срібло» виборов Василь Бляшук, а «бронзу» - Ігор Невелич та Дмитро Пальонка, тренерами яких є Олександр Крисько та Олександр Семенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
не лучанин Показати IP 4 Квітня 2016 18:21
гарні і чемні дітки! Успіхів хлопчикам і тренерам !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus