USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юний бандурист з Луцька отримав спеціальну відзнаку міжнародного мистецького конкурсу

21 Листопада 2023 20:08
Уже 13 років у польському Любліні відбувається мистецький конкурс «На струнах поезії». Цьогоріч 15-17 листопада він вперше пройшов як міжнародний. До участі у ньому запросили юних талантів з українських міст-побратимів Любліна – Луцька, Івано-Франківська, Хмельницького і Кривого Рога, загалом 12 учасників з України та чимало – з Польщі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці музичної школи №3 Луцька.

У конкурсі взяв участь учень цієї школи, бандурист-вокаліст Володимир Каліш. Разом зі своїм педагогом Лесею Старенковою вони підготували до конкурсу пісню «Єднаймося, браття» (слова і музика Володимира Ейгензеєра).
Читати ще: 300 книжок за п’ять років: десятирічний лучанин веде відеоблог про літературу на YouTube

Глядачі надзвичайно тепло приймали українських учасників та були щиро подивовані бандурою, адже не знайомі з цим автентичним українським інструментом.

За рішенням високого журі у складі провідних польських митців Володимир отримав спеціальну відзнаку конкурсу та був удостоєний честі відкрити Гала-концерт.
«Такі конкурси ще і ще раз дають нам можливість переконатися, що наші учні надзвичайно талановиті та достойно представляють Україну й місто Луцьк на європейському рівні. Участь у них дозволяє бути залученими у європейську мистецьку спільноту, відслідковувати останні тенденції та напрямки у музиці, отримувати наснагу для подальших творчих звершень та пропагувати високу українську музичну традицію у світі», – зазначають у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus