USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юрист пояснив, чи законно висаджувати з транспорту невакцинованих пасажирів

19 Жовтня 2021 12:26
В Україні з 21 жовтня набирають чинності нові правила пасажирських перевезень в міжміському сполученні. Порушників виявлятимуть поліцейські та працівники Держпродспоживслужби.

У тому випадку, якщо при подібних рейдах пасажирів без документів будуть висаджувати з транспорту, це стане порушенням Конституції. Про це заявив юрист, експерт з конституційного права з Центру політичних реформ Олександр Марусяк, передає УНІАН.

За його словами, йдется про можливе порушення статті 33 Основного Закону країни. Вона гарантує громадянам України свободу переміщення.

«Це – дитячий садок. У ст. 33 йдеться, що обмеження свободи переміщення можливе тільки в разі обмежень, встановлених законом. Якщо влада хоче, щоб сертифікати мали законну силу, то нехай ухвалюють відповідні закони. У нас і з карантином та ж проблема», – каже Марусяк.

Читати ще: Нові правила пасажирських перевезень не будуть поширюватись на неповнолітніх, – МОЗ

Він також додав, що у 64-й статті КУ йдеться про можливість окремих обмежень прав і свобод. Однак вони встановлюються із зазначенням терміну дії в умовах воєнного або надзвичайного стану. Експерт нагадав, що ні перше, ні друге в Україні під час пандемії не запроваджували.

Нові правила пасажирських перевезень з 21 жовтня

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з «жовтим», «помаранчевим» або «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу літака і пасажирів одного з цих документів:

– документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

– міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, дія якої підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі з використанням мобільного додатку порталу «Дія»;

– негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену, який дійсний 72 години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 19 Жовтня 2021 13:09
Неграмотний юрист. Правила перевезення визначає Кабмін.
патріот Показати IP 19 Жовтня 2021 13:20
Заведіть того юриста разом з перевізниками у ковідний шпиталь, щоб вже замовкли коли таке робиться! Лише про свої кишені і прибутки думають!!!
лучанам Показати IP 19 Жовтня 2021 13:28
Неграмотні "лучани". Кабмін приймає Постанови КМУ на підставі Законів.
лучаниНУ до лучанам Показати IP 19 Жовтня 2021 15:00
Допоки ви зі своїми постановами мізки виносите то люди масово хворіють і вмирають!!! Коли вам вже мізки на місця встануть?!
12 Показати IP 19 Жовтня 2021 15:26
ура, нацизм і фашизм повертаються!)) людей натравлюють один на одного
Us dude Показати IP 19 Жовтня 2021 23:30
Украіна дуже схожою стає на нацистку Німечинну коли евреів відокремлювали за іхню національну приналежність. Цікаво ніхто не хоче говорити про те що прививка не захищає від віруса і люди з прививками всерівно попадають у госпіталі. Масова промивка мозку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus