USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

З 1 липня пиво заборонили продавати у кіосках

1 Липня 2015 09:24
Відсьогодні для продажу пива потрібна ліцензія, оскільки відтепер пиво прирівнюється до алкогольних напоїв, які заборонено реалізовувати через дрібнороздрібну торговельну мережу (кіоски, палатки тощо), - повідомляє УНН.

Такий порядок реалізації цього напою передбачений змінами до Податкового кодекс України та Закону України “Про державне регулювання виробництва і обіг спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, які сьогодні набули чинності.

Згідно з новими положеннями вищевказаних законів, пиво віднині визначається як “насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій з вмістом етилового спирту від 0,5 відсотка об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203”.

Також варто додати, що алкогольні напої, в яких концентрація етилового спирту перевищує 0,5 відсотка об’ємних одиниць, які будуть вважатися слабоалкогольними напоями. До них відносяться виноградні вина, вермути та інші зброджені напої (наприклад, перрі або сидр).

Ліцензія на торгівлю видається терміном на один рік і має бути обов’язково зареєстрована в органі Державної фіскальної служби України, а в сільській місцевості в органах місцевого самоврядування за місцем торгівлі суб’єкта господарювання.

Зазначимо також, що плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями становить 8 тисяч гривень за кожен з напоїв, зазначених в ліцензії РРО, що знаходиться у місці торгівлі. Плата за ліцензію здійснюється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів.

Суб’єкти господарювання (у тому числі платники єдиного податку), які здійснюють роздрібну торгівлю пивом (у тому числі тільки пивом), повинні до 1 липня обов’язково обладнати місця торгівлі реєстраторами розрахункових операцій.

Важливо також зазначити, що з 1 липня заборонено продаж пива через дрібнороздрібну торговельну мережу (кіоски, палатки, павільйони для сезонного продажу товарів тощо).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
yeti Показати IP 1 Липня 2015 09:29
ж*па. загнеться малий і середній бізнес. закони ппц - на покращення...
Поричка Показати IP 1 Липня 2015 09:40
Доводилося спостерігати картину, коли навіть молоді дівчата і жінки у кафе, замовляють собі не "Еспрессо" чи "Латте", а пиво. Сидять, бесідують і потягують пиво. Про чоловіків історія окрема: непоодинокі випадки, коли з самого ранечка, коли ще сонце не прокинулося, а деякі з них вже смокчуть пиво. Ніхто ж не забороняє алкогольні напої спожтивати з розумом: на свята за сімейним столом. Але робити це систематично - це вже біда. А скільки сімей зруйнував алкоголь?
Хлоп до Поричка Показати IP 1 Липня 2015 10:58
Пффф... дурня, хіба від цього щось зміниться. Ну не зможе молода дівчина купити пива в ларьочку, ну піде в супермаркет і купить, і що? Та скільки вже можна придумувати дурних економічних барєрів для боротьби із алко- чи тютюнозалежністю? Людина - така істота, яка бажає задовольняти свої потреби, якщо вона хоче пива - купить пива, хоче соку - купить соку. У боротьбі із шкідливими звичками вплив має бути спрямований на свідомість людини, а не на її гаманець. І ще мені ось скажіть, як думаєте краще купити пива "Ро(и)гань" чи дійсно справжнього пива звареного в домашній невеликій броварній із дотриманням природнього процесу бродіння.?
ну бля Показати IP 1 Липня 2015 09:42
сама собі ставиш лайк і пишеш ну взагалі не в тему.......... мабуть пива вранці попила.....
айо Показати IP 1 Липня 2015 10:34
той тупий випадок коли мова про закон, в якому в кожній торговій точці треба буде ставити касовий апарат, ліцензія 8000, за виготовлення свого пива - пів мільйона, але знайдеться хтось який напише шо біда всіх бід - то алкоголь. бо зранку не латте а пиво заказав хтось....... задорнова передивилась чи що ?! свята, сімейний стіл, алкоголь - ДО ЧОГО ТУТ ЦЕ ?!??!?!??!?!?
Поричка до айо Показати IP 1 Липня 2015 10:39
ти написав свою думку, а я - висловила свою. По-моєму, саме для цього тут створені коментарі
Хлоп до айо Показати IP 1 Липня 2015 10:58
а я з Вами згідний
ДІСТАЛО Показати IP 1 Липня 2015 10:52
Я за тверезу націю! Дістало те, що в містечку в магазині типу супермаркет ніколи немає масла, молока..., за те пива і бірміксів 2 -3 холодильника і повно на полицях!!!
Хлоп до ДІСТАЛО Показати IP 1 Липня 2015 11:12
Масло і молоко завжди є.
Анонім до Хлоп Показати IP 1 Липня 2015 11:15
Можу направити Вас в той магазин, де масла вже не один тиждень немає і вибір молочних продуктів дуже малий порівняно з пивом)
Хлоп до Анонім Показати IP 1 Липня 2015 11:21
Якщо він в Луцьку, напишіть адресу і назву, перевірю особисто, мені аж цікаво
2прчк Показати IP 1 Липня 2015 10:52
в тому і проблема шо ці коментарі тут нафіг не треба. це доводить лише про ср*ч. популізм. необ"єктивність. піар на гмо коментарях. #якосьтак
айо Показати IP 1 Липня 2015 11:22
я так бачу шо ви ше не поняли шо будуть лобіюватись інтереси лише гігантів - оболонь, львівське, чернігівське і тд....... кричи і далі про латте з еспрессо, коли будуть давати людей які намагались самі на себе працювати....... з такими людьми судячи з коментарів яким головне молоко давай то змін їм не треба. далі свого носа не дивляться.... нажаль. тому пий молоко, пиши тупі коменти у вн і став лайки...... дно
Хлоп до айо Показати IP 1 Липня 2015 11:30
Бачиш, шановний Однодумцю, люди думають, що якщо пиво - то це зло, алкоголь же, а як латте - то це ж напій, смачно. А почитати склад того ж латте їм напевно не доводилось. І вони думають, що в пакетах купляють справжнє молоко "з-під корови", от її подоїли зранку і зразу в пакет та на прилавок. Всім і так зрозуміло, чиї інтереси лобіюють такі законодавчі зміни. Тепер буде ще більше "таблеткового пива". Якісного, якого і так мало було, так тепер буде ще менше. Дякуюємо за турботу про наше здоровя.
айо Показати IP 1 Липня 2015 11:50
Хлоп, повністю згідний з Вами!
вундер Показати IP 1 Липня 2015 12:16
банда душить малий бізнес всі закони під себе , скажімо у селі на 100 дворів із спиртного пють самогон , а інколи на свято виходять до сільського магазину потішити себе пивком власнику магазину на пиво треба буде взяти ліцензію котра вартує 8 000 + 7 000 касовий апарат + акциз + щомісячне обслуговування касового + різні повірки і т.д. , стає зрозуміло що підприємець в рік на пивові стільки не заробить , ото ж діду схотів пивка сідай на маршрутку і їдь в районний центр чи в місто і шукай супермаркет котрий належить тому що придумав цей закон там і попєш.
Хлоп до вундер Показати IP 1 Липня 2015 13:57
Вартість ліцензії в селі - 500 грн, а не 8000, а так - Ви праві)
до вундера Показати IP 1 Липня 2015 12:31
ще бухгалтера в магазин в селі треба влаштувати, щоб облік вів...
Не стогніть Показати IP 1 Липня 2015 13:13
Буряки щось ніхто не хоче сікти ,корів доїти і свиней годувати...
ввп Показати IP 1 Липня 2015 13:54
пиво пив і буду пити, бо це культурний напій, популярний, модний, смачний. веселий,товаристський,футболонезамінний, а пивних алкоголіків виловлюйте самі, вчора на гулянці спустив на пиво 50 злотих( смачне зараза) і не шкода

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus