USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Росіяни засудили азовців з Волині на 25 років. Матері благають про допомогу

20 Листопада 2023 19:06
У серпні минулого року в центрі Луцька відбулася акція з приводу терористичного акту в Оленівці, під час якого росіяни вбили 53 полонених українських бійців. Більшість були воїнами підрозділу «Азов». Рідні полонених оборонців Маріуполя благали не допустити суду над ними та звільнити українських воїнів. Серед них – ковельчанки Тетяна Бакум та Світлана Богдан, матері 24-річних бійців «Азову».

Про це йдеться у сюжеті 12 Каналу.

«Це просто вже душа кричить наша. Ми стільки часу чекаємо наших синів. Все ж таки думали, що настане і біла полоса. Але ми нічого не можемо зробити», – говорила мама полоненого військового Тетяна Бакум.

Читати ще: Матері двох бійців полку «Азов» з Волині чекають на повернення синів із полону

З того часу минуло понад півтора року. Матері досі не втрачають віри і чекають своїх синів з полону. Світлана і Тетяна почали дружити після того, як їх об’єднала спільна біда. Три місяці їхні сини перебували в облозі на заводі «Азовсталь».

Тетяна розповідає, що триматися їй допомагає волонтерство та робота, вона – фельдшерка швидкої допомоги. А ще матері роблять все, аби повернути своїх синів додому.
«Ми боремось, все робимо для того, щоб хлопці вийшли з полону. Робимо акції, мітинги, забіги, приймаємо участь скрізь, їздимо в інші міста на акції», – розповідає Тетяна Бакум.

Владислав та Андрій – друзі з дитинства. Разом ходили в школу, технікум, відвідували секцію рукопашного гопака. Разом у геть юнюму віці пішли служити в «Азов». На момент повномасштабного вторгнення вони були в Маріуполі. Ситуація гіршала з кожним днем, рідшали дзвінки додому.

Читати ще: Менший син на фронті, старший – у полоні, а їхній батько загинув. Історія сім’ї з Ковеля

Тетяна пригадує ті короткі, але такі важливі розмови з сином: «Казав, що все, що було над головою, якийсь дах, вже немає нічого. Вони навіть не знали, чи виживуть. Там вже просто діло йшло на хвилини, не на години, а на хвилини. Тому що в постійному оточенні ворог бомбив Маріуполь, «Азовсталь». Вони були без води, без їжі, без медикаментів, навіть без зброї».

Тетяна каже, що тоді думала лише про одне – аби її син та усі оборонці «Азовсталі» вижили.

«Останній дзвінок від сина був 12 травня. 16-го числа вони вийшли за наказом командирів у полон. За наказом командирів вони зберегли своє життя», – пригадує Тетяна Бакум.

Далі – полон. Лише у серпці цього року матір дізналася, що її син живий та засуджений на 25 років колонії у так званій «ДНР». Крім нього, у російському полоні перебувають ще двоє бійців «Азову» з Ковеля. Сьогодні матері благають, аби їх почули, та просять, аби суспільство пам'ятало і говорило про оборонців Маріуполя.

«Хочеться, щоб дійсно пам'ятали, підтримували, щоб не забували. Ми всі маємо об'єднатися для того, щоб перемогти в цій війні», – наголошує мати полоненого військового Світлана Богдан.

Читати ще: 25 років колонії: в окупованому Донецьку засудили полоненого азовця з Волині

«Але, на жаль, наше суспільство нас не чує. Не тільки наше, а й міжнародне. Ще з початку вся Україна кричала, що вся Україна – це «Азов». Зараз – просто тиша. Люди починають забувати. Не хотілося би такого. Тому що треба кричати. За цих хлопців треба боротися так, як вони боролися за нас», – резюмувала Тетяна Бакум.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus