USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З десанту – на барикади. Інтерв'ю з активістом Майдану

12 Лютого 2014 21:00
Він подорожує Україною та спілкується з однодумцями. Із області в область несе власну ідею та патріотизм, ділиться досвідом із такими ж активістами, як і сам. Різкий у висловлюваннях, утім, наповнений любов’ю до рідної землі. Таким є один із відчайдушних активістів майдану, який вже не один місяць «чергує» на барикадах, десантник Олексій Бондарєв.

26-річного хлопця, який зробив не один стрибок із парашутом та бачив справжні бойові дії в гарячих точках, беручи участь в миротворчих операціях, дуже обурює та дивує ситуація, що склалася в Україні. Уродженець міста Комсомольськ, що у Полтавській області, ніяк не може змиритися із тим, що відбувається у столиці, де він нині проживає.

Спортивної статури, добре поголений, із холодними та сповненими рішучості очима. Саме так можна «змалювати» цього «воїна майдану», адже фотографуватися хлопець із зрозумілих причин рішуче відмовився.

Різниці в активності волинян та киян немає, просто у столиці – більше населення.
На Волинь Олексій приїхав, аби поспілкуватися із пересічними лучанами та оцінити їх настрій щодо подій у столиці:

«Хотілося подивитись, як тут живуть люди, зокрема, цікаво було побачити справжніх волинських євромайданівців. Так би мовити, підтримати їх бойовим духом. У цілому, те, що я побачив, мені сподобалося. З упевненістю можу сказати, що хлопці та дівчата – розумники та молодці. До прикладу, вони підтримали своїх товаришів, бойових друзів, коли ті були у суді. Я приїхав подякувати їм саме за це. Різниці в активності волинян та киян немає, просто там більша кількість людей», - вважає активіст.

Олексій не шкодує різких слів стосовно існуючої влади
Олексій Бондарєв надзвичайно різко відповідав, якщо питання стосувалися представників вищих ешелонів влади. Не шкодував гострих слів на адресу всіх українських керівників: починаючи від діючого президента і закінчуючи головами облдержадміністрацій, у тому числі і волинським. Дісталося "на горіхи" й усім силовикам.

Яким був майдан із самого початку і яким він є тепер
«Першого грудня минулого року я прилетів до України із Казахстану. Саме з цього дня я на Майдані. Розвиток подій у країні мене дуже здивував, і це - м’яко кажучи», - пригадує майданівець.

Зі слів Олексія, сьогодні на майдані значно більше дисципліни. Якщо раніше можна було зустріти людей в неадекватному стані, то нині таких значно менше:

«На барикадах панує, так званий, «сухий закон»: усі тверезі та чудово себе почувають. Ми готові до будь-яких дій силовиків, ми посилили охорону і готові до активних дій. На мою думку, в тому, що відбувається, винна лише сама влада і ніхто інший. Представникам влади абсолютно байдуже до звичайних людей. Сьогодні в Україні війна та криза, а перша особа в державі відпочиває собі в Сочі. Він нас, буцімто, вислуховує, але це – абсолютно «броньована» людина», - продовжує відчайдух.

Ми не знаємо, що буде через 10 хвилин. А я хочу з впевненістю йти у завтрашній день
«Перш за все, пораджу лучанам не втрачати надію. Я повстав лише тому, що у нас підростає маленьке покоління, якому ще жити у цій країні. Та й я не настільки старий, теж хочу «застати» нормальну державу. Я хочу жити у такій країні, де я можу робити плани хоча б на наступний день. А зараз я цього не можу. На мою думку, жоден українець зараз не впевнений ні у власному бізнесі, ні в стабільності. Можна прокинутися вранці уже без грошей та без роботи», - стверджує десантник.

Бізнесмен на барикадах
Олексій розповів, що поза революцією він - генеральний директор фірми ПП «Бондарєв» у Дніпропетровську:
- До мене приїжджали бритоголові хлопці та пропонували працювати 70 на 30 (70 % їхніх, а 30 % – моїх). Оскільки в мене родинні зв’язки у політиці, тому я звернувся за допомогою до власного хресного, який на той час був дуже впливовою людиною. Хоч я керував своєю справою чесно, але до мене приїхали люди і «запропонували співпрацю». Чому я повинен ділитися грошима, які тяжко заробляю? У результаті, сімейний бізнес врятували лише тому, що батьки були змушені вступити в правлячу партію.

Чутки стосовно поширення туберкульозу на майдані – міф
Я сам дуже часто проходжу комісію, тобто стежу за власним здоров’ям. Мені простіше, адже я вдома, в Києві. Прийшов, почергував, повернувся додому і на наступний день знову одягнув чистий одяг та повернувся на Майдан. Давайте подивимось, яка ситуація зараз у країні? Людей затиснули у лещата, виловлюють, садять до в’язниці. І єдине сховище для таких людей – це майдан. Таким чином, зараз на майдані можна зустріти навіть найбільш «заядлих» злочинців. Особисто я спілкувався з хлопцем, який більш, ніж 5 років перебуває у розшуку. Як виявилось із розмови, у розшуку він ні за що – на нього «повісили» чужі злочини. Відповідно, люди, які щойно вийшли з місць позбавлення волі, прийшли на Майдан, аби їх знову не посадили. Звчиайно, вони можуть хворіти туберкульозом, проте не можу буи впевненим.


На прощання хлопець побажав лучанам не впадати у відчай та вірити у те, що усе буде добре.
«Не довго залишилося терпіти», - резюмував революціонер Олексій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Лучанин Показати IP 12 Лютого 2014 21:07
Вулиця Грушевського в Києві захвачена бандформуванням, всі вони там з холодними очима випалюють співвітчизників коктейлями Молотова"
Фанат до Лучанин Показати IP 12 Лютого 2014 22:57
Регівончики гадянські коментарі пишуть
до фаната до Фанат Показати IP 13 Лютого 2014 08:12
Що під Леніна "косиш" - замість "р" "г"авнячиш"? Пиши "ударні" чи "ссво*о*івські", якщо розуму дістає і їх цікаво буде почитати!
Луцьк до до фаната Показати IP 13 Лютого 2014 10:33
Під Шибу
Олег до Лучанин Показати IP 13 Лютого 2014 07:39
Довго думав?
Drool до Лучанин Показати IP 14 Лютого 2014 13:20
Случайно, разговор не об этом бандформировании идет речь? http://www.youtube.com/watch?v=AidVQwDAyak
НОНА Показати IP 12 Лютого 2014 22:58
????
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2014 00:32
Так, так! "З холодним серцем і чистими руками" робить революцію на майдані, а батьки - члени ПР - це щось із серії "фантастика"! Не смішіть мої тапки! Генеральний директор ПП - то сидить на майдані, то їздить по областях з "інспекцією" (з метою залучення нових учасників), ПП животіє без керівника - а живе з чого? Мабуть долярів і євриків заробив уже достатньо на цій "патріотичній" роботі!
Лучанин Показати IP 13 Лютого 2014 01:22
Та на майдані дуже багато таких "патріотів" - роботу покидали разом з своїми партнерами і майданують, а партнери тепер мають викручуватися і шукати з ким співпрацювати. Самі нічого толком не можуть зробити, щось невдалося і впред! Вже багато таких знаю. То нам нав'язують "краще майбутнє" люди, які не спроможні нормально робити свою справу і тепер лізуть в політику? Ну чому люди намагаються нав'язати те що їм не потрібно?
Анонім до Лучанин Показати IP 13 Лютого 2014 08:20
Сьогодні це "бізнес" в Україні: нам США і ЕС нав*язують, як жити і вести себе з ними; нам "лузери" в політиці нав*язують свої "патріотичні дії по перебудові країни" щоб добратись до державного "корита", нам нав"язують "звичайний фашизм" - прикриваючи це національною ідеєю! Так як реклама нав*язує все непотрібне людям - так і політики сьогодні намагаються нав*язати нам всякий непотріб! Але ж ми "люди розумні" (в значенні "гомо сапєнс") і повинні ДУМАТИ, а не сліпо довіряти явним ЛУЗЕРАМ і ХВОЙДАМ від політики!!!
НОНА Показати IP 13 Лютого 2014 09:15
Вчора вечором було вилучено чотири моїх коментаря тільки за те, що я показав як нас розводять. Тільки вчора цей десантник був "афганським", а сьогодні зранку став просто десантником, за ніч передумав стрибати в небі Афганістану. Не можу тільки зрозуміти в яких гарячих точках з 2008 по 2014 роки брали участь"українські десантники". На жаль українські ЗМІ претендують на еталон "чесних новин", а насправді співають пісню за яку їм проплачують. Тому українці будьмо пильними, брехня і заказуха в ЗМІ завжди поряд з нами. Переконаний, що і цей коментар вилучать. Так ми і живем, ворогуємо один з одним,а на цій ворожнечі "писаки" бабелики заробляють. Слва Україні!
Олена до НОНА Показати IP 13 Лютого 2014 09:34
Аналогічно!!! Чекайте - зараз знову видалять...
Луцьк до НОНА Показати IP 13 Лютого 2014 10:43
Щось не зрозумів: пише НОНА і "я показав", то ти вона чи він, ааа ВОНО!! А в 2008-2014рр. в гарячих точках воюють за гроші так звані "контрактники". Сирія, Афган, Єгипет і т.п. Це звичайні бойовики, які зараз сидять на майдані за ті ж самі гроші! Подорожувати по Україні зараз собі не кожен дозволить, а цей запросто!
Дід Парафін Показати IP 13 Лютого 2014 10:02
Та йо***, витаращіть свої зеньки!!! Чітко пише - стрибав над Афганом. Де хоч слово про те, що він там воював? БАчив бойові дії!!! Де пише таке, що саме в Афгані? Читайте шрифтом Брайля, якщо недобачаєте, як ото я
Анонім до Дід Парафін Показати IP 13 Лютого 2014 10:38
Діду, таки читай шрифтом Брайля, умнік недороблений. Україна не воювала в Афгані, а виконувала там миротворчу місію в рамках ООН. Ну ви і тупі тролі ригівські
Луцьк до Анонім Показати IP 13 Лютого 2014 10:49
Ага, таку миротворчу, як і ті "мирні", що зараз в Києві будівлі захопили! Нарешті почали дубасити один одного!!
полковник до Анонім Показати IP 13 Лютого 2014 13:51
До відома "розумному" "Аноніму"! Україна була у складі спеціальної місії ООН в Афганістані у період 2001-2002 років! Якщо взяти "героя" статті, то у той період йому було 13 років!!! Про що ще можна казати?!:)
додаток від до полковник Показати IP 13 Лютого 2014 13:53
... і там перебувала всього ОДНА людина від України!!!
свідок до Дід Парафін Показати IP 13 Лютого 2014 13:45
Треба було вчора читати або сьогодні зранку! Все вже видалили, підчистили... Бо стільки коментів було ого-го!!!
НОНА Показати IP 13 Лютого 2014 11:25
Нам намагаються підсунути героїчний образ людини-революціонера створивши йому фон подій які користуються повагою в народу. Тому в першому варіанті статті і виплив Афган, а коли досвідченні люди зразу виявили фальшивку і дали свої коментарі. Коментарі видалили, а фальшивку відредагували.Ось і виходить питання журналістської етики, коли автор повинен нести відповідальність за ту інформацію яку він подає людям і в першу чергу моральну відповідальність. Мене дуже вразила поведінка модераторів Волинських новин коли вони почали видаляти правдиві коментарі, не приємно. Брехня від кого б вона не виходила залишається брехнею і ми всі незалежно від політичних уподобань повинні боротися за правду якою б тяжкою і не приємною вон не була. Слава Україні!
НОНА Показати IP 13 Лютого 2014 11:48
Хочу пояснити всім щоб зрозуміли. Цей герой не міг стрибати в Афгані з парашутом тому, що навідь НАТОвські камікадзе цього не ризикують робити. Духі їм швидко ласти склеять. Відносно миротворчих операцій, цей герой не міг приймати там участь тому, що в миротворчих операціях приймали участь офіцери, прапорщики та контрактики, а його тяжко причислити до цих категорій виходячи з його біоргафії (перший контракт 5 років - пощитайте) і генеоального директорства ПП родинного бізнесу. Питання в іншому ми всі повинні боротися з брехнею яку нам намагаються штовхати через ЗМІ. Слава Україні!
Катя до НОНА Показати IP 13 Лютого 2014 12:16
собі поясни. Сама заплуталась, і інших заплутуєш
хм Показати IP 13 Лютого 2014 11:52
мої коментарі вчора теж повидаляли,а статтю переписали,там взагалі був 26 річний афганець,якій стрибав з парашутом вАфганістані.1-25 років назад війська з афгану вивели,в колисьці нещасний воював.2-в Афганістані десантники десантувалися з вертольотів на землю,при посадці,з парашутами ніхто не стрибав,як десантник не знає такіх речей?В первісному варіанті стаття мала вигляд суцільної брехні,розрахованнох на лохів та недоумків.В переписанному варіанті якось правдивіше виглядає,але ж все одно брехня,правду не пепиисують.Коментар скоріш за все теж видалять,редакцця не хоче визнавати свої помилкі.
парашут до хм Показати IP 13 Лютого 2014 12:15
шо ти мелеш? хто воював? не розібрався, і вже патякаєш? читати навчись, герой, бл*
особо обдарованим Показати IP 13 Лютого 2014 12:12
ДО КРИКУНА-БРЕХУНА з ніком НОНА. Дивуюсь обмеженості твого слабенького мізочка. Вчора читав цю статтю. Не було жодного слова, що хлопець СЛУЖИВ в Афганістані тоді, коли там була війна. Хлопець БУВ в Афганістані. Бачив бої в ГАРЯЧИХ ТОЧКАХ. Статтю переписали, вочевидь, для таких ТУ*ОРИЛИХ як НОНА. Коли читаєш статтю, треба розбиратися, а не показувати свою ТУ*ОРИЛІСТЬ!
полковник до особо обдарованим Показати IP 13 Лютого 2014 13:58
Ага! На єкскурсію їздив!:) А може правільніше буде сказати, що перебував у таборі найманців-маджохедів яких вчили воювати і яких на полігон вивозили подивитись на війну в Афганістані? Ото так правільніше буде! А то морочите людям голови всякими таємніцями і псевдо-героями! Рекламу терорістів тут публікують - от що тут відбувається!!!
Афганець Показати IP 16 Лютого 2014 16:42
Розказую для т*****их продажних ригівських шавок, які беруться коментувати. Із самого початку на Майдан вийшли кращі з кращих учасники бойових дій в Афганістані, нагороджені бойовими орденами і медалями.А ви як шакали тільки підвиваєте на догоду владі.Кому не слабо може перевірити прийшовши на Майдан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus