USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

З Казахстану почали виводити війська, очолювані Росією

13 Січня 2022 11:25
Понад дві тисячі військовослужбовців Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), в якій вирішальний голос має Росія, почали виведення з Казахстану 13 січня.

Як передає Радіо Свобода, про це повідомило Міністерство оборони Росії.

«Колективні миротворчі сили ... почали готувати техніку до завантаження в літаки військово-транспортної авіації Повітряно-космічних сил РФ і повернення в пункти постійної дислокації», – йдеться в повідомленні Міноборони РФ, яке цитують російські агенції.

ОДКБ – альянс, що складається з Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Вірменії і Таджикистану – заявив 12 січня, що для завершення виходу потрібно близько 10 днів.

Війська ОДКБ прибули до Казахстану минулого тижня після того, як президент Касим-Жомарт Токаєв 5 січня оголосив надзвичайний стан і попросив блок про військову допомогу, коли протести переросли в заворушення, і на вулицях міст по всій країні почалися сутички.

Точна кількість загиблих внаслідок сутичок залишається неясною. Хоча офіційно оголосили про 164 загиблих, а пізніше МОЗ заперечив це число, президент Токаєв сказав, що сотні мирних жителів і сил безпеки були вбиті та поранені.

Токаєв наказав відкривати вогонь по пікетниках, яких він назвав «терористами», на ураження без попередження.

Аналітики стверджують, що, схоже, існує внутрішня боротьба за владу між президентом і послідовниками колишнього багаторічного лідера Казахстану Нурсултана Назарбаєва, який залишався потужною фігурою в країні після того, як у 2019 році обрав Токаєва своїм наступником.

Після відставки кабінету міністрів Токаєв усунув 81-річного Назарбаєва з посади голови Ради національної безпеки, з якої багаторічний лідер продовжував мати значний вплив на багату на нафту центральноазіатську країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чергова зрада Показати IP 13 Січня 2022 12:02
Свідомі вдушаться від того, що їхні *прозорливі* передбачення про *новий СРСР* не справдилися.
ccc до Чергова зрада Показати IP 13 Січня 2022 12:18
Левчук, то ти?
Анонім до Чергова зрада Показати IP 13 Січня 2022 13:33
Судячи з плюсів,хоч будемо знати кількість ботів,тролів.
Точно Показати IP 13 Січня 2022 14:07
А з кількості мінусів - кількість хворих на параною.
Корiнний лучанин до Точно Показати IP 13 Січня 2022 22:43
+++

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus