USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З ким та чим найбільше торгує Україна. Інфографіка

3 Березня 2018 07:00
Як за імпортом, так і за експортом на першому місці як торговий контрагент України - Росія. Втім, за даними TradeMap, яка зібрала ці дані - ми на 12% менше купували у Росії у 2016 році порівняно з поперднім і на 30% менше продавали їй.

Про це свідчать дані, зібрані Статистичним відділом ООН (UN Comtrade), та зведені в інтерактивні таблиці Trademap, повідомляють Тексти.

Імпорт


Ось фрагмент карти, генерованої Trademap:


Експорт


Ось фрагмент карти, генерованої Trademap:


Дані можна сортувати за країною або товарами ТУТ.

За країнами

Наприклад, ми продаємо Росії в першу чергу залізо, сталь та важку машинерію, а купуємо у неї, звісно, "викопні мінеральні палива" й теж важку машинерію.

Ми продаємо Китаю в першу чергу сиру руду, а купуємо у нього в першу чергу електроніку.

Німеччині ми продаємо - що досить дивно - електроніку (ймовірно, збірка на замовлення, сума лише півмільйона доларів), а купуємо у неї важку машинерію. Торговий баланс негативний, тобто, ми купуємо значно більше, ніж продаємо.

Туреччині - з якою у нас позитивний торговий баланс - ми продаємо залізо та сталь, купуємо ж турецький одяг.

За продуктами

Загалом ми найбільше імпортуємо "викопних мінеральних палив", а продаємо заліза та сталі, втім, одразу за цим ідуть "злаки".

Можна глянути й конкретні товари:

Наприклад, нас цікавить шоколад: виявляється, ми експортуємо український шоколад у першу чергу в Казахстан, Грузію та Білорусь - в Росію ж продаємо його "аж" на півтори тисячі доларів, якщо вірити даним Trademap.

Вугілля у 2016 ми купували у Росії, США, Канади й Казахстану - у Південної ж Африки мізер, лише на 8 тисяч доларів.

А от по газу Trademap не знаходить даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Депутат Показати IP 3 Березня 2018 08:21
Росія і Білорусь — це наші брати, а брати повинні жити разом в одній хаті, бо як сказав поет:”В одній хаті — одна правда, й сила, і воля”.
Петро до Депутат Показати IP 3 Березня 2018 10:36
Ще один вишиватний "мишєбрат"... На іншій гілці за мЄнські договорнякі мова йшла за шоколадне "перемир'я", а коментарі вимкнено бо "війна", яку такі самі ДУПУтати і "хєрант" НЕ оголошували! В нас війни нема- є чисто по- Попрошенковому бізнес на крові Українців. Скільки ще патріотів мають загинути під час "перемир'я" і на скільки статки збільшитись в ДУПУтатів щоб врешті поставити їх до стінки разом з хЄрантом? Нічого що Попрошенко заверещав проти розтягнення газпрЁмом "злочинних контрактів Йулі" Акція попрошенка #прикрути- не вильється в: " #ПОПа, прикрути свої апетити" разом з своїми ДУПУтатами!
Степан(Крымчанин) Показати IP 3 Березня 2018 09:24
Дуже цікаве повідомлення. Дякую.
сюрреализм Показати IP 3 Березня 2018 10:59
а так всегда было...только с каждым годом теперь мы свои рынки отдаем и теряем на пользу новых "союзников", а с тем с кем более всего торгуем и кому наши товары хоть как-то нужны воюем или ссоримся - разделяй и властвуй...сталкивай лбами и стриги бабло...скоро газ нам сжиженный в три дорога США будут привозить на терминал в Одессу (который они перекупают у саудитов) и тарифы еще вырастут...самоуничтожение нации, вопреки всем учебникам геополитики и географии

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus