USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі заявили, за яких умов з Україною можуть повернути торгівлю без обмежень

29 Травня 2021 15:00
Білорусь готова скасувати торговельні обмеження щодо України. Однак на такий крок підуть тільки в тому разі, якщо всі заборони зніме Україна.

Про це Радіо Свобода розповів перший заступник міністра закордонних справ РБ Олександр Гур’янов, передає Obozrevatel.

Він стверджує, що рішення про ліцензування не стало наслідком реакції України щодо ситуації з Романом Протасевичем і Софією Сапегою.

«Ми готові повністю скасувати всі наші рішення, ми готові повернути в повному обсязі режим вільної торгівлі, але тільки тоді, коли Україна перегляне ті заходи, які було ухвалено щодо продукції білоруської сторони та де-факто було спрямовано на те, щоб просто обмежити конкуренцію з боку білоруських виробників», – сказав Гурʼянов.

Раніше Білорусь ввела режим особливих ліцензій на цілу низку українських товарів. Рішення розраховано на шість місяців. У Кабінеті міністрів вважають, що так влада Білорусі ввела необґрунтовано дискримінаційні норми.

Як ми писали, Білорусь запровадила на 6 місяців режим індивідуального ліцензування для імпорту низки українських товарів.

Нагадаємо, ввечері 24 травня очільники держав та урядів Євросоюзу вирішили посилити санкційний тиск на самопроголошеного президента Олександра Лукашенка та доручили заборонити авіакомпаніям із Білорусі використовувати повітряний простір ЄС як для прямих рейсів, так і транзитних.

Кабінет Міністрів України також вирішив припинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонив польоти над білоруською територією. А з 29 травня заборонив повітряним суднам, зареєстрованим в Білорусі, використовувати повітряний простір України.

Такі дії викликані тим, що 23 травня за вказівкою Олександра Лукашенка Білорусь підняла винищувач, щоби посадити у Мінську літак Ryanair Афіни – Вільнюс, на якому перебував колишній редактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич. Протасевича та його дівчину затримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Perpetuum debile Показати IP 29 Травня 2021 17:56
У багатьох кастрюлі знімаються тільки разом з головами. При спробі достукатись до мозку тільки міцніше тримаються.
Да уж до Perpetuum debile Показати IP 29 Травня 2021 19:10
Тобі б мозги пришити, але вони не приживуться.
Скакуас Показати IP 29 Травня 2021 22:11
Горючку і газ нам привезуть нові старші брати із США?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus