USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З Луцька до Варшави поїдуть українські книги. Як долучитися

5 Квітня 2022 17:07
Лучани щодня приносять українські книги, які волонтери хочуть передати до бібліотеки у Варшаві. Дехто просто приносить гроші, аби придбати і передати книги.

Нагадаємо, з квітня у Луцьку стартувала акція зі збору книг для бібліотеки у Варшаві, адже там на тлі подій в України різко зріс попит на українську літературу.

Комунікаційниця Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» Анна Єкименко-Поліщук розповідає, що в Луцьку охоче відгукнулися на пропозицію зібрати книги.
«Наразі у Варшаві перебуває книжкова блогерка з Рівного Юлія Наглюк. Вона познайомилася з бібліотекаркою з Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy. Так ми дізналися, що зараз є запит на українські книги, як від наших людей, так і від поляків. Зараз бібліотека почала формувати цілий відділ української книги. Тож ми з командою Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» вирішили долучитися», – зазначає вона.
Точкою збору книг стала книгарня «Руніка», яка розташована у ЦУМі на 5-му поверсі. Саме сюди можна приносити книжки. Адже ідею зібрати книги підхопила власниця мережі книгарень «Руніка» Руслана Лазарева.

«Давно спілкуємося з Русланою Миколаївною, а її книгарня розташована у самісінькому центрі, тож це ідеальне місце для збору книг. Запит є на дитячу і підліткову літературу, адже в основному, тікаючи від війни виїздили мами з дітками. Також на сучасних українських авторів. Думаю, зараз буде сплеск читання «наших» письменників і в Україні», – додає Анна Єкименко-Поліщук.
Руслана Лазарева, своєю чергою, розповідає: люди приносять книги щодня.

«Щодня приходять троє-п’ятеро людей, які несуть книги. Хтось принесе одну, хтось декілька, хтось гроші на їх придбання. Аня спілкувалася з волонтерами, які будуть книги доречними і вибирала на ту суму, яку пожертвували для цієї справи. Приносять дитячу, художню літературу, історичні твори були, духовні твори. Навіть принесли пісенник українських повстанських співанок», – каже вона.
Зі слів Анни Єкименко-Поліщук, наразі волонтери планують передати першу «коробку» чи дві зібраних книг, аби їх могли читати. Однак надалі акцію продовжать і будуть передавати у міру збору, поки буде потреба.
Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus