USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З нагоди храмового свята на Волині освятили триповерхову дзвіницю

10 Жовтня 2015 15:04
З нагоди храмового празника парафіїАпостола і євангеліста Йоана Богослова в селі Зоря (Пузів) Володимирського районного деканату освятили хрест із виноградної лози та три прапори: єпархії, України і Євросоюзу. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Будівництво триповерхової 22-метрової дзвіниці тривало два роки, п’ять дзвонів пожертвували місцеві фермери. Одному з них, волонтерові Ігорю Антощаку, з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета високопреосвященний вручив церковну нагороду – медаль «За жертовність і любов до України».

Інші 18 спонсорів та будівничих, серед яких – вихідці з села, церковний староста, отримали благословенні митрополиі грамоти.

На завершення Божественної Літургії владика виголосив проповідь про духовне розуміння Євангелія від Йоана. Його суть, зі слів архіпастиря, полягає в заохоченні людей рости до Бога, розуміти єднання людини з Христом.

«Потрібне внутрішнє бажання з’єднатися з Христом, а не тільки визнати свої гріхи», – зазначив владика, порівнявши стани душі, коли людина сповідається щиро та хоче змінитися, а коли полегшення не відбулося, як і єднання людини зі Спасителем. «Не прийнята ця жертва бо зроблено нечистим духом. Мирний маєш дух – отримаєш благодать», – наголосив митрополит.
Тому на закінчення побажав усім великої віри й любові, рости до вищого стану, аби жити з Христом.

Із архієреєм служили: декан протоієрей Євген Шевчук, настоятель парафії протоієрей Віталій Іванів, інші священики Володимирського районного, Ковельських деканатів.

На Відправі був присутній представник Римсько-Католицької Церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus