USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

З нагоди Міжнародного дня музеїв та Дня вишиванки: на Волині презентували етнографічну виставку

18 Травня 2023 21:53
Волинський краєзнавчий музей відчинив сьогодні двері для усіх музейників області, аби урочисто відзначити Міжнародний день музеїв. На цей святковий захід завітала також заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Вона передала вітання від міського голови Ігоря Поліщука та привітала працівників музейної справи з професійним святом. Ірина Чебелюк зазначила, що для працівників музейної справи 24 лютого 2022 року стало справді чорним днем, як і для всієї України. Але специфіка роботи музейників та особлива відповідальність за ті об’єкти, які довірені їм державою та якими вони опікуються, викликала неймовірні хвилювання.
«Бажаю, щоб таких стресів більше не переживав жоден працівник музею. Нехай ваші зали повняться відвідувачами. Бажаю нових креативних ідей для розвитку цієї справи. Нехай кожен експонат, який знайшов місце в цих залах, збережеться надовго для наших майбутніх поколінь. Найбільшим зиченням для працівників культури є пошанування їхньої роботи. Бажаю вам творчих здобутків та нових звершень. Нехай Бог посилає здоров’я кожному з вас, а перемога України буде вже незабаром», – наголосила вона та вручила подяки міського голови працівникам і колективу Волинського краєзнавчого музею.
З нагоди Міжнародного дня музеїв, Дня української вишиванки та Дня боротьби за права кримськотатарського народу тут презентували етнографічну виставку «НаСтрої». Експозиція сформована із 11 народних костюмів, які стосуються Волинського Полісся. Також на огляд відвідувачів виставлено мараму – головний убір кримських татар, яку музейники виявили у сховищах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus