USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З оточеного Чернігова не можуть вивезти понад 40 важкопоранених

26 Березня 2022 16:43
Ситуація у Чернігові складна, неможливо вивезти понад 40 важкопоранених та доставити гуманітарну допомогу.

Як передає УНІАН, про це на брифінгу повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

«Чернігів наразі перебуває в оперативному оточенні. Ворог свідомо знищив єдиний міст, який з’єднував нас з південно-київським напрямком», – розповів він.

Атрошенко зазначив, що ворог заходить з півночі. Фактично, залишившись без мосту, місто не має ні гуманітарного коридору, ні можливості вивезти поранених, ні завезти гуманітарку чи медикаменти.

«Містяни тримаються. Тут лишаються свідомі чернігівці, які підтримують діяльність міста, роботу галузей критичної інфраструктури в межах тих можливостей, які ми сьогодні маємо, враховуючи стан нашої інфраструктури. У місті немає сталої електроенергії. Воду ми розвозимо у підручних ємностях, ситуація з доставкою води в місті ще не нормальна, але ми налагоджуємося», – сказав мер.

Він додав, що наразі пішохідний міст перебуває під постійними перехресними обстрілами з усіх видів зброї, він дуже пошкоджений.

«І на сьогодні якісь важкі вантажі перевозити по цьому мосту небезпечно, тому що він щохвилини може впасти. Крім того, є надзвичайно високий ризик через те, що міст прострілюють з усіх боків. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб доставляти гуманітарні вантажі та вивозити поранених іншим шляхом», – пояснив Атрошенко.

Читати ще: У Чернігові росіяни розбомбили міст, що вів до Києва. Відео

За словами міського голови, наразі питання евакуації з міста в режимі організації, але не йтиметься про масову евакуацію.

«Можливо, ми знайдемо можливість технічну по кілька осіб важкопоранених, зокрема, вивозити. Зараз вирішуємо питання і знаходимо спосіб, щоб вивезти 44 важкопоранених, які гарантовано в нас не виживуть, тому що мають серйозні ушкодження органів, які на місцевому рівні наразі не можна прооперувати з гарантіями на подальше життя. Вони потребують термінової евакуації, і ми намагаємося це здійснити», – повідомив він.

Мер додав, що серед поранених здебільшого військові, але є й цивільні, зокрема троє дітей.

Він також зауважив, що онкохворих дітей та людей, які потребують гемодіалізу, вивезли з міста.

За словами Атрошенка, не вдалося вивезти геріатричний будинок, у якому перебуває близько 500 людей поважного віку, а також психоневрологічну лікарню в Халявині, яка наразі в оточенні росіян.

«Крім того, у місті залишається досить багато старших людей, які вже самі собі не можуть дати ради. На жаль, є випадки, коли своїх батьків дітки покинули в місті, це люди з обмеженими можливостями та з різними хворобами. Їх діти завезли до лікарень та повтікали... І ці батьки перебувають на утриманні лікарень зараз та значно обтяжують медичний персонал», – додав він.

За оцінками Атрошенка, у місті наразі перебуває 120-130 тисяч жителів з 285-290 тисяч, які були до війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus