USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Із початку року вже 8 волинян звернулися до медиків через опіки борщівником

9 Липня 2021 07:20
Восьмеро людей звернулися цього року до опікового відділення через ураження борщівником.

Про це розповів лікар-ординатор Луцької міської клінічної лікарні Андрій Ковальчук, йдеться у сюжеті Суспільного.

До слова, минулого року таких звернень було 20.

Лікар розповідає, що опіки від борщівника – проблема дерматологічна, але люди після ураження речовиною не звертаються до лікаря, на тому місці виникають рани, нагноюються і вже тоді потрібно лікувати їх в опіковому відділенні.
«На комунальній території Луцької громади борщівник скошували», – розповіла начальниця відділу екології Оксана Лисак.

Найбільше його в обласному центрі у районі вулиці Селищної, вздовж колишньої дитячої залізниці, район вулиці Боженка, поблизу школи № 20 та в районі Великого Омеляника.
Зі слів екологині, великі насадження рослини виявили на території Луцької громади у селах Забороль, Рокині та Антонівка. Каже: здебільшого рослина росте на приватних земельних ділянках, її мають ліквідувати власники чи орендарі. Ті, хто цього не робить, ризикують отримати штраф.
Жителі селища Рокині показують територію неподалік ставка, навколо якого росте борщівник. Ця територія в обслуговуванні сільгосппідприємства. Небезпечну рослину директор Олександр Голій не ліквідував. Пояснює, що в нього немає людей та відповідної техніки для того, щоб викорчувати борщівник.

До слова, скаргу на поширення борщівника можна надсилати в Держекоінспекцію та муніципальну варту. Начальник відділу групи швидкого реагування департаменту муніципальної варти Луцька Богдан Ковальчук розповідає, що з початку року отримали 6 звернень на гарячу лінію щодо росту борщівника.

«Звернення були по комунальній власності та два на приватній ділянці, що росте ця небезпечна рослина. Видали припис, провели профілактичну бесіду, після чого власники ділянок зрізали борщівник», – розповідає інспектор муніципальної варти.

«Якщо власник ділянки не виконує приписів щодо усунення борщівника, то на нього складатимуть адміністративні матеріали», – каже Богдан Ковальчук. Штраф за правопорушення на громадян становить від 340 до 1460 грн, на посадових осіб 850-1700 грн.

Нагадаємо, на боротьбу з борщівником в Луцькій громаді цьогоріч міська рада передбачила 100 тисяч гривень. У червні в районі дитячої залізниці вже почали зрізати небезпечну рослину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus