USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З погонів військових ЗСУ хочуть прибрати «совкову» зірку

27 Липня 2015 16:16
"Волонтерський десант" при Міністерстві оборони України запропонував вилучити червону зірку зі знаків розрізнення військових, - повідомляє ТСН.

"На погонах у нас не буде радянської зірки. І ключова причина – по-перше, наш ворог носить такі знаки розрізнення, і це неправильно. По-друге, те, що у нас зараз, - це спадщина Радянського Союзу, тотальний совок", - розповів волонтер Віталій Гайдукевич.

З його слів, юридично нові зразки ще не затверджено, але у керівництві країни цю ідею схвалюють. Червону зірку замінять українською чотирипроменевою. Згідно з геральдичною концепцією, запропоновані до затвердження шеврони кутом вгору використовувалися в системах розпізнавання знаків вояків армії Української Народної Республіки в 1917 р. і 191 9р., орнамент на шевронах взятий зі знаків розпізнавання сержантського складу Галицької армії 1919 р.

Знак категорії старшого офіцерського складу розроблений на основі способу плетіння погонів старших офіцерів Української армії 1918 р. і нарукавних знаків старших офіцерів Галицької армії 1919 р. Знак категорії вищого офіцерського складу розроблений на основі орнаменту на петлицях генералів Галицької армії 1919 р., створеного за мотивами народної вишивки. У новій формі відмовилися від п'ятикутної зірки і повернулися до чотирикутної, яка використовувалася в Українській галицькій армії. Також запроваджено окремий колір кітелю для спецвійськ.

Також сьогодні у Міністерстві оборони України представили нову форму для військовослужбовців Збройних сил, у презентації взяв участь президент України Петро Порошенко.

Окрім цього, у систему військових знань будуть впроваджені українські, а не радянські традиції. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі із "Волонтерським десантом". "Мені дуже сподобалася під час нашої дискусії ініціатива відійти від радянської армії. Нам потрібно впроваджувати свої, нові українські традиції, в тому числі й нові українські звання", - сказав глава держави.

Зокрема, глава держави наголосив, що підтримує ідею заміни звання "молодшого лейтенанта" на "хорунжого". Порошенко висловився і за введення нового військового звання - "бригадний генерал ".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
СВС Показати IP 27 Липня 2015 17:11
От смены погон, боеспособность армии не улучшится.Лучше подумали об новейшем вооружении,обеспечении жильем военнослужащих,повышении денежного содержания и наконец подумали об военных пенсионерах.Они превращены в бомжей.................А погонами можно заняться, когда наступит МИР.
R2-D2 Показати IP 27 Липня 2015 17:22
Маразм крепчал... Пропоную зняти з озброєння усю стрілецьку зброю, танки, авіацію та бойові корабли, выпущені (або розроблені) за часів СРСР. ЯК ТЯЖКУ СПАДЩИНУ ТОТАЛІТАРНОГО РЕЖИМУ. Тим, що залишиться, озброїти волонтерських десантників і на Схід!
Анонім до R2-D2 Показати IP 27 Липня 2015 20:09
По поводу маразма: "запропонував вилучити червону зірку зі знаків розрізнення військових" - а где они там имеются? Имеется в виду красные звездочки на погонах. PS. Звездочки были и на погонах царской армии.
майдан до R2-D2 Показати IP 27 Липня 2015 20:28
Стадо совкових баранів.
Анонім Показати IP 27 Липня 2015 19:21
Декомунізація повинна торкнутися всього суспільства.Тому зірочки залиште Путіну, хай тішиться.
Анонім до Анонім Показати IP 27 Липня 2015 23:10
А при чем здесь декомунизация? Ведь, например, государственный долг наиболее развитой капиталистической страны, т.е. США, коммунистической стране, т.е. Китаю, в несколько раз превышает годовой бюджет должника.
вундер Показати IP 27 Липня 2015 20:53
Негайно розвалити всі казарми побудовані за часів СССР , і вигнити з армії всіх військових що родилися в СССР.
Лучанка Показати IP 27 Липня 2015 22:56
Це вже на якусь фобію тягне. Дурість влади безмежна....
хуторянин Показати IP 28 Липня 2015 14:45
Це новий шаг конем ,як списати велику частину бюджетних грошей . З таким підходом ми з лайна ніколи не виліземо. Пропоную просту пораду : - мир на Україні, європейський добробут людей, відбудована нова економіка, після цього нові погони і т.д. - скільки вистачить фантазії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus