USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Із запізненням та без Зеленського: представлення нового голови Волинської ОДА. Фоторепортаж

3 Грудня 2019 17:35
Нарешті закінчилася епопея з призначенням голови Волинської обласної державної адміністрації. Сьогодні на цій посаді представили вихідця з Луганщини Юрія Погуляйка, проте зробив це не президент Володимир Зеленський, а перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов.

Нагадаємо, 28 жовтня уряд погодив призначення головою Волинської ОДА Юрія Михайловича Погуляйка. Дещо раніше лідер Національного Корпусу Андрій Білецький оприлюднив відео, у якому розповів, що у зриві акції протесту проти відведення українських військ у Золотому винен ексзаступник голови Луганської ОДА Юрій Погуляйко. Також Білецький зазначив, що Погуляйко відомий на Луганщині як людина, яка «кришує» незаконну вирубку лісу.

Волиняни з недовірою та без ентузіазму зустріли новину про ймовірне призначення колишнього міліціонера, посадовця з Луганщини, адже після звільнення киянина, колишнього заступника Міністра внутрішніх справ Олександра Савченка всі очікували, що Волинь нарешті отримає місцевого керівника.

Народний депутат Ігор Гузь звернувся до президента Володимира Зеленського щодо призначення керівником Волинської ОДА поліцейського з Луганщини. Він зазначає, що не може бути керівником області людина, яка працювала і жила в іншому регіоні. Своєю чергою, депутати Волинської облради на позачерговій сесії прийняли звернення до президента з вимогою не призначати Погуляйка головою Волинської ОДА.

Вже з самого ранку на сайті ОДА з’явилося повідомлення, що сьогодні о 13.30 відбудеться представлення нового очільника Волині, проте відбудеться це без Володимира Зеленського.

У зазначений час запрошені збиралися в овальному залі, обговорюючи подію та шукаючи вільне місце. Чому представлення відбувалося не в сесійній залі, як це відбувалося, коли призначали Олександра Савченка, – невідомо. Крім того, на захід не запросили волинських нардепів.

Втім, керівник апарату обласної державної адміністрації Богдан Гончарук повідомив присутнім, що представлення розпочнеться орієнтовно через 40 хвилин, оскільки Сергій Трофімов лише вилетів з Києва.
Майже з двогодинним запізненням засідання все ж розпочалося. Сергій Трофімов перепросив за запізнення та розповів, що Володимир Зеленський, попри те, що Волинь – дуже важлива область, не зміг сюди завітати через важливі державні справи. Він висловив думку, що звернення до президента щодо призначення Погуляйка було швидше емоційним, а не раціональним.
А далі розпочалося саме представлення нового голови ОДА Юрія Погуляйка, який у своєму виступі зазначив, що від нього чекають конкретних дій, тож в своїй команді він бачить лише патріотів.

Потому місцеві представники влади почали розповідати Сергію Трофімову про проблеми області. Так, депутат Волинської обласної ради, директор КП «Волиньприродресурс» Василь Столяр звернув увагу на проблеми підприємства, наголосивши, що його робота фактично заблокована.
Натомість голова Волинської облради Ірина Вахович наголосила на потребі розвитку залізничного сполучення в Луцьку, промоції туристичної привабливості Шацьких озер, у тому числі й за кордоном, добудови дороги до Ковеля і з Ковеля до кордону, розбудові Ягодина як пункту пропуску, створення великого логістичного центру в Ковелі, добудови шахти у Нововолинську, збереження лісового фонду Волині.
Вислухавши усі проблеми та питання, нараду завершили, а місцеві медійники оточили нового голову ОДА, аби поставити свої запитання. Проте Юрій Погуляйко був небагатослівним, розповівши, що це 7 чи 8 область, де він працюватиме, тому він не вбачає перешкод для роботи на новій посаді навіть попри звернення депутатів Волиньради щодо недопущення його призначення.

Фото: Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Шацьк Показати IP 3 Грудня 2019 18:23
А хто такий Юрій Крошко це новий начальник СБУ?
Луцьк Показати IP 3 Грудня 2019 18:40
Поки більше запитань ніж відповідей ...
Всезнайко Показати IP 3 Грудня 2019 19:02
А що там робить криволапий футболіст Федецький?
Ірина до Всезнайко Показати IP 3 Грудня 2019 20:26
Вилизує
Ага до Ірина Показати IP 4 Грудня 2019 09:05
Тобі ближче по духу .зрозуміло. слуга Юзік.
sv до Всезнайко Показати IP 3 Грудня 2019 21:13
То ж і так зрозуміло - дуже в політику хоче. У Львові не пройшов у Верховну раду (він же балотувався від СН), то думає тут щастя знайде...
Українець Показати IP 3 Грудня 2019 19:03
Найбільш оптимістичні це фото Андрія Федецького та ....барсетки.
777 Показати IP 3 Грудня 2019 19:09
какие замечательные.....лица у наших руководителей, прямо иконостас....
Всезнайко до 777 Показати IP 3 Грудня 2019 19:34
Это не наши руководители...
луцький до Всезнайко Показати IP 4 Грудня 2019 10:07
А ви де живете?! Ну то поїдьте кудись, інших пошукайте... :)
Бувший держслужбовец Показати IP 3 Грудня 2019 19:37
Якби я в свій час прийшов на роботу з такою небритою мордою, та в піджаку на спортивний светер, як заступник керівника офісу Президента,то вже б не працював в той же день...
Гггг до Бувший держслужбовец Показати IP 3 Грудня 2019 19:55
Кресак, ми тебе впізнали))))
держслужбовецЬ до Бувший держслужбовец Показати IP 4 Грудня 2019 10:09
В нас декомунізація і лиште свої спогади при собі! Та "спортивка" коштує дорожче за 5-ть костюмів :)
Їван з Волині Показати IP 3 Грудня 2019 20:10
Неспокійний сон сьогодні буде у багатьох чинуш ! Дехто вже давно приготував тривожний чемоданчик, щоби зранку вдарити по тапках, дехто побіг за зеленкою, шоби красити чуба і всіх по дорозі переконує, шо найкращий у світі колір зелений, хтось з'їв декларацію і перекопує гроші в садку, дехто скрутив дулі і ходить, тримаючи їх у кишенях - а мо пронесе, дехто планує задіяти давно завчений прийом плазування і тільки чекає нагоди розшаркатись. Але найгірше чекає тих, у кого від перестраху нєдєржаніє - по простинях вирахуть с&икуна, а таких багато. Фамілії по озвучених пунктах розставимо найближчим часом !
євген Показати IP 3 Грудня 2019 20:16
Коли в Юзовкє уже прцювали заводи і фабрики, то на Волині ще не було туалетів, ніяких! 100 років тому поляки заставляли їх і ставити і користуватись, бо був штраф.
Ірина Показати IP 3 Грудня 2019 20:27
Блазні
МаринаЯ до Ірина Показати IP 4 Грудня 2019 10:11
Хто блазень? Ви такі розумні? А людям, коли керовника змінюють, з роботи йти, не працювати, ви влаштуєте і гроші дасте?! От розвелось "розумних"...
До Всезнайко Показати IP 3 Грудня 2019 20:37
Який же ти Всезнайко, коли не знаєш, чого тут присутній Федецький ! Ясно, шо не прийшов же кутовий подавати . Я не Всезнайко, але думаю, шо заступником голови ОДА буде ! Зміни нік !
Всезнайко до До Всезнайко Показати IP 3 Грудня 2019 21:16
Так, на Львівщині не проліз в депутати, то тут пролізе...
Доктор Хлус Показати IP 3 Грудня 2019 22:32
Мишковець балдіє...
До Доктор Хлус Показати IP 3 Грудня 2019 22:54
Тут одне з двох - або нервовий зрив або оргазм !
Лучанин Показати IP 4 Грудня 2019 00:14
А ЩО там Бондар робив???? Він нині хто?....
=5 до Лучанин Показати IP 4 Грудня 2019 16:25
Депутат ,мандат не здавав.Кревська,подруга теж прибігла.Знову до миски рвуться
Луцьк Показати IP 4 Грудня 2019 03:58
А нах вони потрібні ці "губернатори"? А тут ще й "мєнт хазяїн жізні". Розігнати б всіх цих запрацьованих.
футбол Показати IP 4 Грудня 2019 08:58
А Федецький там що забув? Геть його гнати потрібно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus