USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З 2010-го в Україні їздити мопедами можна буде лише з правами

3 Червня 2009 15:30
Із січня 2010 року до керування мопедами та моторолерами допускатимуться особи, що отримали посвідчення водія категорії А1. Про це 3 червня інформують «Волинські Новини».
 
На цьому, за повідомленням УНІАН, наголошується у заяві прес-служби Департаменту Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України. У ДАІ нагадують, що Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про дорожній Рух».
 
Зокрема, з січня 2010 року запроваджується державна реєстрація в Державтоінспекції мопедів, моторолерів та інших двоколісних транспортних засобів, які мають двигун із робочим об’ємом до 50 кубічних сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт.
 
Також, за новим законодавством, вводяться нові категорії транспортних засобів: А1 – мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом до 50 кубічних сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт; В1 – квадро- і трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) транспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів; С1 – призначені для перевезення вантажів автомобілі, дозволена максимальна маса яких становить від 3500 до 7500 кілограмів; D1 – призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, не перевищує 16.
 
Водночас, право на керування транспортними засобами надається особам, які досягли: шістнадцятирічного віку – категорії А1, А; вісімнадцятирічного віку – категорії В1, В, С1, С; дев’ятнадцятирічного віку – категорії BE, C1E, СЕ; двадцятиоднорічного віку –категорії D1, D, D1E, DE, Т.
 
Таким чином, наголошують в ДАІ, до керування мопедами, моторолерами, квадро- і трициклами можуть бути допущені лише особи, які мають посвідчення водія відповідної категорії та досягли шістнадцятирічного віку.
 
У ДАІ повідомляють, що, як і раніше, посвідчення водія на право керування транспортним засобом видається особі, яка пройшла медичний огляд, а також підготовку або перепідготовку відповідно до встановлених планів і програм в закладі з підготовки водіїв та склала теоретичний і практичний іспити в реєстраційно-екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 3 Червня 2009 16:43
Ще один повод бабло закосити.
Анонім Показати IP 3 Червня 2009 16:58
Нарешті...
Андрій Калахан Показати IP 3 Червня 2009 17:00
Ну і правильно зробили, ухваливши таке
Анонімus Показати IP 3 Червня 2009 21:10
to Анонім 3 червня, 16:43 яке бабло?! з тих скутерістів бабла як з козла молока! Ти краще подивись скільки через них ДТП трапляється!! Їздять всякі малолітні не знаючи правил дорожнього руху... Це вже давно тре було ввести! хоть одне хороше рішення прийняли!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus