USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З миру по гривні – на храм у Луцьку

2 Липня 2009 17:12
Перший благодійний внесок на будівництво храму Холмської ікони Божої Матері обсягом три тисячі гривень зробив Луцький міський голова Богдан Шиба. Про це під час засідання громадської ради при губернатору розповів голова обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук, - повідомляє 2 липня репортер «Волинських Новин».
Храм Холмської  ікони Божої Матері, на думку Миколи Онуфрійчука, має стати своєрідною пам’яткою духовної культури українців. Тому в цокольній частині храму планують створити музей. Це, у свою чергу, приверне увагу паломників не тільки з України, але і з-за кордону.
Перший благодійний грошовий вклад у будівництво нової святині зробив луцький градоначальник Богдан Шиба. Поки що обсяг його пожертви є найбільшим – три тисячі гривень. Проте голова обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина» розповів, що деякі інші благодійні внески є також досить значними і сягають однієї-двох тисяч гривень.
Крім цього, пан Онуфрійчук зауважив, що великою популярністю серед вірян користується альбом «Чудотворна ікона Холмської Богородиці». Отож постало питання про його перевидання. За словами заступника губернатора Святослава Кравчука, цього року вже виділено 12 тисяч гривень для друку п’ятиста примірників.
Довідково:
7 червня, Патріарх Філарет освятив місце у сквері навпроти гімназії № 4 в Луцьку, де постане храм Холмської Ікони Божої Матері.
 
 «Вчора я освятив місце, де буде побудований храм на честь Холмської ікони Божої Матері. Це дуже добре, і добре не лише тому, що буде ще один православний храм у Луцьку. Цей храм буде єднати українців, які вийшли із Холмщини, і тих, які залишилися в Польщі. І тому побудова цього храму буде мати велике миротворче значення, значення об’єднання українців за кордоном і в Україні», - розповів 8 червня під час прес-конференції Патріарх Філарет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus