USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З понеділка торгівлі на Замковій у Луцьку не буде

2 Липня 2009 13:23
Низка контролюючих органів Луцька попрацювали на території вулиці Замкової, що в обласному центрі Волині. Їхній вердикт – торгівля там не повинна відбуватися. З понеділка територію вулиці мусять розчистити і торгівлі там не буде, – додав директор департаменту підприємництва мерії Олександр Козлюк. Про це йшлося під час засідання «круглого столу» з актуальних питань упорядкування стихійної торгівлі на територіях, прилеглих до Центрального ринку та вулиці Замковій, – інформує 2 липня репортер «Волинських Новин».
 
В Україні спостерігається підміна понять, коли сприяння підприємницькій діяльності сприймається деякими особами як вседозволеність та хаотичність. Підприємництво – це діяльність згідно з чинним законодавством, – висловив свою думку заступник голови Ради підприємців Луцька Петро Верзун. За його словами, на Замковій ми маємо яскравий приклад того, як підприємництвом називають незаконне збагачення з несплатою жодних коштів до бюджету. Пан Верзун запевнив, що легальних підприємців Рада підтримуватиме, їм надаватимуться облаштовані для торгівлі робочі місця.
 
Про безпеку громадян опісля вживання продуктів, куплених у необлаштованих для цього місцях, важко говорити, – сказав головний державний санітарний лікар Луцька та Луцького району Іван Ульчак. За його словами, Замкову треба однозначно звільнити, повивозити звідти сміття, провести санітарні заходи. Окрім того, пан Ульчак розповів, що прилегла до молочного і м’ясного павільйону територія, що перебуває в оренді ПФ «Скорпіон-сервіс» по вулиці Глушець, призначена для паркування транспортних засобів і жодна торгівля там відбуватися не повинна.
 
Також питання про встановлення іще однієї стоянки, приблизно на 400 місць, підняв очільник постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Юрій Довгун. «Якщо дивитися на фасад ринку – це з лівої сторони – там частина території передана в оренду підприємцю Любомиру Пахолку для стоянки і для торгівлі, але там практично заїхати нема можливості», – висловився він. За його словами, для зручності самих же покупців автостоянка потрібна.
 
Начальник відділу дільничих інспекторів Луцького міського відділу внутрішніх справ Василь Зінчук розповів, що на сьогодні по вулиці Замковій складено 15 протоколів про адміністративні правопорушення. «Проте недолугість нашого законодавства не дає можливості повністю вплинути на цю ситуацію, бо в основному на вулиці здійснюється торгівля продтоварами», – сказав він. Для того ж, аби застосувати заходи впливу на торговців цими товарами, необхідно її вилучати. Наразі нема змоги і юридичних підстав вилучати і зберігати продукцію, а рішення суду може бути як вилучити, так і повернути товари, – продовжив пан Зінчук.
 
З понеділка територія вулиці Замкової повинні розчистити і торгівлі там не буде, – резюмував Олександр Козлюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 17:56
навіщо забирати і переносити ринок? Це ж є певною ізюминкою що там торгують люди під памяткою архітектури. це краще ніж збудують там ще один там там чи стоянку!
Bon Jovi Показати IP 3 Липня 2009 00:00
Це є добре. А ще краще закрити повністю старий базар
Анонім Показати IP 3 Липня 2009 09:19
Вони лише не сказали з якого понеділка ;))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus