USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З тиском газу все гаразд, – каже керівник «Луцьктепла»

16 Жовтня 2009 11:45

Те, що тиск газу понизився на початку опалювального сезону, – явище закономірне, стверджує директор ДКП «Луцьктепло» Рустам Дячук. Проте, за його словами, тиск не впав до критичної межі, як це кажуть у «Волиньгазі». Про це 16 жовтня інформують «Волинські новини».   
Вчора, 15 жовтня, прес-центр ВАТ «Волиньгаз» повідомляв, що опалювальний період у Луцьку розпочався із надзвичайної ситуації. Йшлося про те, що робочий тиск газу в розподільчій мережі міста знизився до критичного мінімуму.
Натомість керівник «Луцьктепла» у коментарі «ВН» наголосив, що ніякої критичної ситуації у місті немає. На запитання, чи нормальний все-таки тиск газу тиск газу в розподільчій мережі, Рустам Дячук відповів: «Скажемо так: тиск газу достатній для нормального функціонування підприємства».
Пан Дячук зауважив, що тиск газу понижений уже близько тижня (закономірно, що він впав ще й у день старту опалювального сезону). І причина цього – відсутність лімітів газу для міста. «І це не з вини «Луцьктепло». Ліміти були відсутні на весь Луцьк», – зазначив пан Дячук.
Головний тепловик Луцька не заперечував того, що ліміти газу на нинішній квартал у його підприємства відсутні, і пояснював це боргом «Луцьктепла» на суму 26 мільйонів гривень перед НАК «Нафтогаз України».
«Але нам винні ще більше, – розповів пан Дячук. – Зокрема борг населення – понад 22 мільйони гривень. Це і різниця, яку зобов’язана відшкодувати держава у зв’язку з підняттям цін на газ, на суму 6,7 мільйона гривень. Заборгованість установ становить близько двох мільйонів… Тобто перед нами існують борги ще більші, ніж винні ми».
Крім того, скаржиться керівник «Луцьктепло», не надав кредит Ощадбанк. А це – 23 мільйони гривень. «До того ж договір, який ми уклали з Ощадбанком, забороняє нам брати кредит в інших установах. Якби нам ці гроші, ми б закрили заборгованість», – впевнений Рустам Дячук.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
психіатр Показати IP 16 Жовтня 2009 12:10
:(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus