USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

За 9 років Україна недоотримала $20 млрд, – «Нафтогаз»

6 Березня 2018 10:30
У "Нафтогазі" кажуть, що, відповідно до контракту з "Газпромом", тариф на транзит газу територією України є заниженим вдвічі.

Про це заявив комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в ефірі каналу ICTV.

Він зауважив, що "Нафтогаз" недоотримав приблизно 20 млрд доларів за недостатній транзит протягом 2009-2017 років.

"Вартість транзиту територією України є заниженою приблизно в два рази. Ми спробуємо зараз це довести. Від 2009 року станом на зараз ми недоотримали приблизно 20 млрд доларів", - наголосив Вітренко.

Напередодні Вітренко також зазначив, що у "Газпрому" є зобов'язання подавати на транзит через українську газотранспортну систему не менше 110 млрд кубометрів на рік.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРЕТЯ ВІЙНА. ДО ЧОГО ПРИЗВЕДЕ ВІДМОВА «ГАЗПРОМУ» ПОСТАЧАТИ ГАЗ УКРАЇНІ

Нагадаємо, російський "Газпром" відмовився постачати газ Україні від 1 березня та повернув проплачені кошти. Відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу, Україна повинна купувати щорічно в РФ (до 2019-го, коли закінчиться дія контракту) 4 млрд кубометрів газу (раніше було 50 млрд кубометрів). Якщо "Нафтогаз" не купує газ, то автоматично застосовується формула "бери або плати" - тобто Київ повинен заплатити навіть за ті обсяги, які не купував.

Тому "Нафтогаз" і чекав остаточного рішення арбітражу, яке було озвучене 28 лютого, аби почати обов'язкові закупівлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Vasja Показати IP 6 Березня 2018 11:25
ото можна зажити на 20 ярдiв!
Цинік до Vasja Показати IP 6 Березня 2018 13:47
Ага, а на 50 ярдів - ще краще зажити можна. Замість "50" можеш підставити будь-яку цифру для помріяти - вона так само ніякого відношення до реального життя не має. "Нафтогаз" мав би займатись тим, для чого створений і приносити реальні доходи в бюджет. А не малювати незрозумілі цифри з аргументацією типу "якби в роті росли гриби". Для любителів помріяти "як би зажити можна було" давним-давно придумане "золото Полуботка" в "англійському банку" (без уточнення конкретного банку - просто в англійському). Нараховуєш відсотки на приблизну вартість того золота - і виходить, що Україні зараз вся Великобританія належить, з колоніями включно. Можеш Букінгемський палац собі забрати - дарую)
Анонім Показати IP 6 Березня 2018 12:22
Короче, Украина решила окончательно и бесповоротно доказать Европе, что их транзитная труба экономически нецелесообразна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus