USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В українській енергетиці оголосили надзвичайний стан

2 Березня 2018 10:25
Росія намагається ігнорувати рішення суду і понизила тиск у транзитному газопроводі. Для того, щоб унеможливити енергетичну кризу в країні, в енергетиці запроваджують надзвичайний стан.

Про це йшлося під час засідання антикризового енергетичного штабу 2 березня у Луцьку.

Як повідомив голова ОДА Володимир Гунчик, після перемоги України у Стокгольмському арбітражі щодо питань, пов’язаних з енергопоставками на виконання договірних зобов’язань по транзиту газу Росія понизила тиск газу в газотранспортній системі України. Таким чином північний сусід продемонстрував один з видів гібридної війни.

З його слів, 1 березня відбулося засідання РНБО, де розглянули питання енергетичної безпеки, пов’язані з рішеннями «Газпрому» і ухвалили рішення, спрямовані на те , щоб унеможливити створення загрози для енергетичної безпеки України. Росія намагається не виконувати або ігнорувати рішення Стокгольмського арбітражу, аби спровокувати енергетичну кризу в Україні. Отже, в РНБО вирішили ввести надзвичайний стан в українській енергетиці. Позачергове засідання антикризового енергетичного штабу Волині проводять для того, щоб не допустити створення загрози в енергетиці області. Волинян закликали раціонально використовувати енергоносії, перш за все, газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микола Показати IP 2 Березня 2018 11:18
А хто ж запевняв, ще восени, що сховища газу заповнені і вистачить на цілу зиму газу,,плюс власний газ, то з чого ж криза?
dsadsadsa до Микола Показати IP 2 Березня 2018 12:10
Мало того, говорилося, що країна злізла з газової ігли і тепер по справжньому незалежна так як повністью не бере росгаз.......
Анонім до Микола Показати IP 2 Березня 2018 14:18
миші газ з газосховищ вкрали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus