USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Пан або пропав»: Україна – Хорватія перед матчем

9 Жовтня 2017 12:43
Лише перемога у сьогоднішньому матчі проти збірної Хорватії дозволить Україні поборотися за путівку на Чемпіонат світу-2018. Також українці не втратили шанси й на прямий вихід на головне футбольне свято у 2018, втім це залежить не лише від нашої збірної. Аби напряму вийти на мундіаль, збірній України потрібно перемогти хорватів з різницею у два м’ячі. Окрім того, збірна Ісландії має зіграти бодай у нічию з косоварами, що малоймовірно з огляду на крайній матч, у якому ісландці розгромили Туреччину – 0:3.

У переддень до гри в тренувальному таборі нашої збірної панував чудовий настрій, навіть не відчувалося, що вже наступного дня, тобто сьогодні, українські футболісти мають зіграти вирішальний матч у відборі.

Зовсім протилежний настрій був у стані збірної Хорватії. Зважаючи на невтішні результати хорватів в останніх двох матчах (поразка проти Туреччини – 1:0 та нічия з фінами – 1:1), Хорватський футбольний союз вирішив ризикнути та звільнити головного тренера Анте Чачича та призначити на його місце 50-річного Златко Даліча, який відомий по роботі з командами з арабських країн.

Українські спеціалісти неоднозначно сприйняли це рішення: з одного боку це добре, оскільки за два дні новий тренер не зможе донести свої ідеї до футболістів, з іншого – тренерський штаб збірної України не знає, як діятимуть хорвати у цьому матчі.

За словами нового тренера хорватів Златко Даліча, він не буде насаджувати команді свій стиль, оскільки для цього у нього просто не вистачить часу, тому він буде просто говорити зі своїми підопічними, аби вивести їх з психологічної ями.

Кадрова ситуація

Якщо дивитися на список гравців збірної Хорватії - то цю збірну можна вважати однією з найкращих команд світу. В складі збірної Хорватії практично кожен гравець є зіркою європейського футболу – хорватські футболісти грають у «Барселоні», «Реалі», «Ювентусі», «Інтері».

У цьому матчі хорватам точно не допоможе Брозовіч, який вже повернувся в Італію до свого клубу «Інтер». І хоч раніше повідомлялося, що захисник англійського «Ліверпуля» Деян Ловрен та нападник «Ювентуса» Маріо Манджукіч не гратимуть, втім тренер хорватів повідомив, що гравці залікували свої травми та готові взяти участь у сьогоднішньому матчі.

Натомість у збірної України є як хороші новини, так і погані. У матчі з Косово жовті картки отримали Артем Кравець та Іван Ордець, тому вони не зможуть допомогти сьогодні збірній. Втім, за словами Андрія Шевченка, у цьому матчі може зіграти центральний захисник Ярослав Ракицький, який вже залікував свою травму. Також відбули дискваліфікацію Віктор Коваленко та Олександр Зінченко.

У складі збірної України залишився єдиний номінальний центральний нападник – Артем Бєсєдін. Проте існує варіат, коли на позиції центрфорварда може зіграти Андрій Ярмоленко, так як це було у другому таймі матчу проти Косово, а на позиції правого вінгера зіграє український бразилець Марлос.

Слова

«Окрім того, що хорватські футболісти грають у відомих клубах, - це справжні бійці, команда, яка ніколи не здається. Для них, як і для нас, дуже важлива перемога. Проте ми зараз в однакових умовах – нічия не влаштує ані нас, ані їх. Ми будемо грати на премогу», - зазначив Андрій Шевченко.

«Два дні недостатньо, аби підготувати стратегію на гру. В мене не було часу застосовувати якісь серйозні тактичні зміни, тому постараюся розворушити гравців, вселити в них впевненість, щоб вони вийшли на поле з правильним настроєм і показали себе з найкращої сторони», - розповів головний тренер хорватів Златко Даліч.

Футболісти збірної України чудово розуміють вагу цього матчу. Лише перемога дозволить продовжити боротьбу за вихід на Чемпіонат світу, тому можна не сумніватися, що підтримка у наших футболістів на НСК «Олімпійський у Києві» буде на рівні. Тож наші футболісти мають гідно грати та викластися на повну не лише за себе, а й за всю країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus