USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна на останніх секундах вирвала перемогу в Естонії

14 Листопада 2019 20:58
Збірна України з футболу завдяки голу Безуса зі штрафного в додатковий час зуміла мінімально обіграти збірну Естонії в контрольному матчі – 1:0.

Контрольний матч відбувся 14 листопада на «Славутич-Арені» в Запоріжжі.

Перед матчем

Мало хто вірив, що за два тури до закінчення відбору збірна України забезпечить собі вихід на Євро-2020 з першого місця, але українці, обігравши чинного чемпіона Європи та переможця Ліги націй збірну Португалію зробили це. Можна вважати, що контрольний матч проти Естонії та заключний поєдинок відбору з Сербією – це перший етап підготовки для команди Андрія Шевченка до фінальної частини Євро.

Оскільки українці пропускають цей тур у відборі, тому було вирішено зіграти контрольний матч зі збірною Естонії в Запоріжжі. Цікаво, що збірна вперше в історії повинна була зіграти у столиці козацтва, тож стадіон мав бути заповненим вщент.

Щодо вибору гравців на цей склад, то в команди Шевченка були відсутні одразу три основні гравці центру поля: якщо Степаненко дискваліфікований, а Зінченко травмований, то Малиновський буде відсутній через приємний привід – у півзахисника народилася дочка, тож йому дозволили залишитися з дружиною. Отож шанс дебютувати за збірну міг опорник «Зорі» Дмитро Іванісеня.

Не могли взяти участь у цьому поєдинку Коноплянка та Марлос, хоча Євген і перебував у заявці на матч. Тож на позиції вінгера міг з’явитися Циганков. Через травму Мораеса Шевченко довикликав в збірну динамівця Бєсєдіна, аби оцінити його дії, адже з ігровими якостями основного форварда Яремчука тренерський штаб вже знайомий. Відзначимо, що в заявці на матч не виявилося основного центрбека Кривцова.

Втім, стартова одинадцятка могла виглядати, як завгодно, адже матч контрольний, і Шевченко міг випробувати будь-кого, не оглядаючись на турнірні завдання.

Тренер збірної Естонії Карел Волайд перед матчем говорив, що дасть шанс багатьом молодим футболістам своєї команди, однак постарається збергегти ігровий стиль. Натомість Андрій Шевченко також зазначим, що оскільки ряд гравців зіграти не зможе, то на полі з’являться гравці, в яких було менше ігрового часу.

Перший тайм

Початок матчу у виконанні обох команд був доволі неквапливим, але українці на правах господарів більше контролювали м’яч. Вже на 4 хвилині українці могли відкривати рахунок: Ярмоленко протягнув м’яч по флангу та обігрався з Болбатом, який навісив на голову Бєсєдіну, однак небезпечний удар форварда потягнув Ігонен, перевівши м’яч на кутовий.

Після цього жовто-сині продовжили контролювати гру, але до серйозних моментів справа не доходила – Сидорчук здалеку пробив вище, а простріл Болбата заблокували захисники. Перевага збірної України у володінні м’ячем була просто вражаючою, але забити так і не вдавалося.

На 26 хвилині Коваленко пробивав зі штрафного – м’яч пролетів зовсім трохи над поперечиною воріт естонців. Українці оточили карний майданчик гостей та бомбрадували його фланговими навісами прострілами, але результату це не давало. Зокрема, на 39 хвилині чи не найактивніший у складі української збірної Ярмоленко увірвався до штрафної та прострілив вздовж лінії воротарського майданчик, але Бєсєдін не зумів дотягнутися до м’яча.

Через хвилину здалеку пробивав Соболь – м'яч після удару пролетів над дев’яткою. За мить той же Соболь вривався з лівого флангу, але замість прострілу обрав удар, не поціливши у ворота з гострого кута.

Перший тайм завершився з нулями на табло.

Другий тайм

Одразу по перерві тренерський штаб зробив чотири заміни замість: Циганкова, Матвієнка, Сидорчука та Коваленка вийшли Безус, Шабанов, Іванісеня та Буяльський відповідно.

Українці продовжили контролювати м’яч і в другій половині зустрічі. З-за меж карного майданчика потужно пробивав Безус, але кіпер естонців парирував цей удар. На 57 хвилині пробивав Ярмоленко – м’яч полетів прямо в руки голкіперу.

Також з лінії штрафного пробивав Швед, проте м’яч зазстряг у ногах захисників збірної Естонії. Натомість естонці відповіли небезпечним ударом Зеньова. Відзначимо, що це була чи не перша небезпека від естонців за 75 хвилин матчу.

А через 4 хвилини Бєсєдін головою підправляв м’яч у ворота після пасу Шведа, але кіпер естонців поятгнув цей удар.

А на 90+2 хвилині Безус взявся пробивати штрафний – м’яч після його удару зрикошетив від стінки та залетів у ворота збірної Естонії – 1:0. Отож, мат завершився з мінімальною перемогою України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus