USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За дев’ять років Волинь прийняла понад 82 тисячі переселенців

20 Червня 2023 20:59
У період з 2014 до 2023 року Волинська область прийняла 82 тисячі переселенців, з них понад п'ять тисяч – люди, яких прихистили до повномасштабного вторгнення.

Про це розповіла Суспільному директорка обласного департаменту соцзахисту населення Оксана Гобод.

Перші переселенці, які приїхали на територію Волині після 2014 року, були з Криму, Донецької та Луганської областей.

«Волинська область тоді прийняла понад п'ять тисяч громадян, з них 500 – з Криму. На сьогодні вони адаптувалися і фактично стали волинянами», – каже Оксана Гобод.

Читати ще: Корпус луцького вишу перебудовують під житло для переселенців: коли завершать роботи

Зі слів посадовиці, кількість переселенців в області значно збільшилася після початку повномасштабного вторгнення. Як зазначила службовиця, на кінець 2022 року орієнтовно 700 тисяч громадян України через Волинь поїхали закордон, 77 тисяч – залишилися в області.

«У перші місяці найбільше до нас їхали Харківська й Київська області, зараз – Запорізька. Мешканців з Луганської і Донецької областей у відсотковому відношенні було не так багато. У певні періоди було по-різному», – каже директорка обласного департаменту соцзахисту населення.

Як додала Оксана Гобод, наразі у Волинській області поживає 52 тисячі 500 внутрішньо переміщених людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus