USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За дітей болить невпинно: у Ковелі вшанували пам'ять загиблих жителів Бучі

8 Квітня 2022 22:37
У Ковелі десятки дітей долучилися до вшанування пам'яті жертв Бучі на Київщині. Школярі виклали з дитячих іграшок назву міста, де загинули понад 300 мирних мешканців.

Про це повідомив мер Ковеля Ігор Чайка.

«У Ковелі діти виклали іграшками слово «Буча»...

Сьогодні в нас день жалоби.

Буча – місто-партнер, місто-побратим Ковеля з 2001 року.

З перших днів війни воно опинилося буквально у вирві біди разом із Гостомелем, Ворзелем, Бородянкою та іншими містами та селами країни.

Стало українським містом-мучеником. І з 25 березня – «містом-героєм».

Тут велися не просто бойові дії. Тут не просто армія воювала з армією. Тут сталося те страшне, від чого холоне кров: озброєні окупанти цілеспрямовано, ницо і з особливою жорстокістю знищували мирне, цивільне, беззахисне населення.

Тільки тому, що це українці», – йдеться у дописі.

Ігор Чайка зазначив, що мер Бучі Анатолій Федорук вже заявив, що у 90% загиблих – кульові ураження, а не осколкові.

«Це – геноцид. Знищення українців у центрі Європи в XXI столітті.

За дітей болить невпинно. Цілодобово...

У Бучі виявлено три місця, де окупанти скидали тіла людей із зав’язаними руками. І одне з них – дитячий табір «Променистий»...

Сьогоднішній День жалоби за загиблими в Бучі від рук російського окупанта – це наш спосіб розділити біль з усією країною.

Так, Буча – це наш спільний біль!

Це велика туга за загиблими дітьми.

І тому сьогодні на площі Героїв Майдану на знак скорботи і пам`яті ковельські діти виклали слово «Буча» іграшками», – додав міський голова Ковеля.
Нагадаємо, згідно з офіційними даними загиблих у Бучі понад три сотні. США зможуть ідентифікувати російські підрозділи, які вчинили звірства в Бучі. Зі слів американського чиновника, виявлення причетних «зараз є надзвичайно важливим пріоритетом» для розвідувальних структур США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus