USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

За «дружбу» з «Л/ДНР» доведеться відповідати. Майже 600 російських політиків отримали підозру

29 Квітня 2022 11:04
Ще до повномасштабної війни Росії проти України Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактом вчинення умисних дій з метою зміни меж території держкордону, в якому підозри отримали майже 600 російських політиків.

Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит «Главкома».

Підозри оголошено дев’яти членам Ради безпеки Росії, 161 сенатору Ради Федерації Федеральних зборів РФ, голові та 418 депутатам нижньої палати Федеральних зборів РФ.

Кримінальне переслідування російських політиків пов’язано з їхнім голосуванням за ратифікацію Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і псевдоутвореннями «ДНР» і «ЛНР», які на території України. Також ці ж владоможці Росії звернулися до Путіна з проханням визнати незалежність «Л/ДНР».
Вказані дії послужили формальною причиною для збройного вторгнення російських солдатів в Україну 24 лютого 2022 року.

Крім цього, Україна повідомила підозри і оголосила у розшук маріонеток Кремля, ватажків «ДНР» Дениса Пушиліна і «ЛНР» Леоніда Пасічника.

Як ми писали, депутати Держдуми РФ проголосували за ратифікацію «договорів про дружбу та співпрацю» з так званими «ДНР» та «ЛНР».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus