USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За два місяці жоден волинянин не скористався правом на податкову амністію

4 Листопада 2021 07:40
Впродовж двох місяців, відколи в Україні розпочалось одноразове добровільне декларування доходів громадян, жоден волинянин не скористався своїм правом на податкову амністію.

Про це розповіла під час брифінгу начальниця Головного управління ДПС у Волинський області Світлана Савчук, пише Суспільне.

Право на податкову амністію – добровільне. Зі слів Світлани Савчук, скористатися ним можна впродовж року від 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022.

Що потрібно декларувати

Житло (будинки, квартири), нежитлові приміщення, приміщення комерційного використання, землю, траспортні засоби, антикваріат, твори мистецтва, ювелірні вироби, дорогоцінні метали та каміння, майнові права і частки у статутному капіталі – такий вид доходів підлягає декларуванню. Все, що придбано шляхом доходів, з яких не сплачені податки до бюджету, – каже начальниця головного управління податкової Волині.

Читати ще: Спочатку амністія, потім тотальний контроль. Яку схему придумали для легалізації коштів українців

Законом встановлені три ставки збору, які запроваджуються:

- загальна ставка 5%;

- для закордонних активів 9%;

- при придбанні облігації внутрішньодержавної позики строком обігу понад 365 днів – ставка 2,5%.

Платник повинен подати декларацію особисто, без уповноважених осіб, представників і виключно в електронній формі.

Що не треба декларувати

Зі слів Світлани Савчук, декларуванню не підлягають активи на суму менше ніж 400 тисяч гривень, квартири площею до 120 квадратних метрів та будинки до 240 квадратних метрів, один транспортний засіб особистого некомерційного призначення, технічні споруди до 60 квадратних метрів, земельні ділянки – у межах норм безоплатної приватизації.

Читати ще: Податкова амністія: як задекларувати майно, та що буде, якщо це проігнорувати

Світлана Савчук уточнила, що скористатися податковою амністією не можуть держслужбовці, які з 1 січня 2005 року подавали декларацію в межах законів про корупцію й держслужбу. Також нею не можуть скористатися малолітні, недієздатні особи й громадяни України, щодо яких ведуться слідчі дії, порушені кримінальні провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 4 Листопада 2021 08:43
Довіра до цієї влади просто "феноменальна",але ж голосували за цих пройдисвітів і зараз продовжуть(Черкащина і Херсонщина).Дивні в нас виборці,якщо не сказати більше...
Народна прокуратура до Правда Показати IP 4 Листопада 2021 10:20
До чого тут довіра до влади? Питання до кожного конкретного українця. Це свідчить, що українці лише на словах виступають за верховенство закону, чесність, відкритість, боротьбу з корупцією. А коли це стосується їх конкретно, то всі ці європейські цінності десь дивним чином зникають. Або слід вважати, що всі волиняни своє майно заробили винятково чесно, що у нас не було контрабанди, бурштину, вирізаних лісів, крадіжок при будівництві доріг та інших об'єктів, що фінансувались з бюджету і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus